Dobrić bolji od Perija, Zvezda slavila u ,,Stožicama” [VIDEO]

Cedevita Olimpija – Crvena zvezda 89:72 (23:20, 9:24, 24:19, 16:16)

Crveno-beli su na današnjoj utakmci u ,,Stožicama” bili jači za Lendrija Noka.

Košarkaši Zvezde slavili su protiv Cedevite Olimpije na gostovanju rezultatom 89:72, u 24. kolu ABA lige.

Zvezda je meč u Ljubljani otvorila trojkom Lazića, ali su domaći odmah uzvratili istom merom preko Perija. Napravila je Cedevita mini seriju od 7:0. Zvezda se u prvih pet minuta održavala šutom sa distance. Tenzija je iz minuta u minut rasla, a Cedevita je održavala minimalno vodstvo. Dosuđena je i tehnička greška treneru crveno-belih Dejanu Radonjiću.

Zahvaljujući pre svega Periju domaći su prvih 10 minuta završili u svoju korist 23:20.

Zvezda je bolje otvorila drugu četvrtinu, pa je posle tri minuta preuzela vodstvo, dok su domaći postigli svega dva poena. Crveno-beli su apsolutno dominirali pre svega u napadu, iskoristvši lošu realizaciju Olimpije. Usledio je tajm-aut za domaći ne bi li uspeli da se vrate na tempo iz prve deonice. Zvezda je bila u konstantnoj prednosti u drugoj četvrtini. Domaći su ubacili svega devet poena.

Zahvaljujući dobroj odbrani, ali i napadu, tim Dejana Radonjića na pauzu je otišao sa velikih +12. Peri je jedini bio raspoložen u Olimpiji sa 15 poena, dok je Dobrić u Zvezdi bio jedini dvocifren sa 10 poena.

Lojd je otvorio treću četvrtinu trojkom. Njegov tim je poveo maksimalnih 17 razlike. Potom je promašio šut, pa je Dobrić izblokiran, a Peri je uspeo da smanji na pet razlike, pet minuta do kraja. Usledio je tajm-aut Dejana Radonjića. Održavali su gosti prednost od pet, šest razlike. Lojd je blistao na današnjem susretu, 18 njegovih poena do sad, kao i Peri na drugoj strani, 29 poena. Poenima Blažića sa linije penala, Olimpija se primakla na svega četiri poena razlke, međutim Dobrić je odgovorio još jednom trojkom za kraj treće četvrtine.

Zvezda je početko četvrte četvrtine uspela da povrati dvocifrenu prednost. Zahvaljujući Ognjenu Dobriću crveno-beli su vodili 10 razlike. Usledio je tajm-aut domaćih. Nije se mnogo promenilo. Zvezda je održavala prednost od desetak razlike. Pet minuta do kraja meča gostujući tim vodio je 74:64. Rasla je prednost beogradskog tima zahvaljujući dobroj odbrani, ali i lakim poenima. Jurica Golemac je zatražio svoj treći tajm-aut u poslednjoj deonici ne bi li povratio svoj tim u završnici. To se nije dogodilo, ređali su se promašaji na strani Olimpije, dok je na drugoj strani Zvezda poentirala. Meč je završen 88:70 u korist crveno-belih.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dobrić je upisao 26 poena, dok je Lojd zabeležio 21, a Davidovac 13.

U Cedeviti ubedljivo najbolji je bio Peri sa 29 poena. Njega je pratio Blažič sa 14 poena, koji je pored njega bio jedini dvocifren u timu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE