Mornar obradovao Zvezdu, Budućnost poražena u ”Topolici”

Mornar – Budućnost 100:92 (20:31, 37:24, 25:18, 18:19)

Košarkaši podgoričke Budućnosti imali su sve u svojim rukama kada je osvajanje prvog mesta pred plej-of bilo u pitanju. Trebao im je trijumf u Baru da bi sigurno bili prvi, bez obzira na rezultate jedinog konkurenta, beogradske Crvene zvezde. Međutim, posle današnjih utakmica sve se promenilo.    Budućnost je odlično odigrala prvih deset minuta i imala je dvocifrenu prednost. Ipak, u drugoj četvrtini tim Dejana Milojevića nio je neprepoznatljiv, Barani su počeli da rešetaju za tri poena, pogodili devet trojki iz 11 pokušaja, a za deset minuta postigli su čak 37 poena. Loša igra gostiju nastavljena je i u drugom poluvremenu, Mornar je stigao do +17 i potpuno je kontrolisao rezultat. Poslednju šansu za povratak u meč Budućnost je imala na tri i po minuta pre kraja, kod rezultata 96:90 za Mornar, ali je tada Dela Vale promašio otvorenu trojku i poslednja prilika je otišla u nepovrat.   

Ukoliko Crvena zvezda dobije dve preostale utakmice, protiv Krke i Zadra na strani, zauzeće prvo mesto pred doigravanje. Budućnost će onda biti druga, a Mornar će morati da pobedi Igokeu u poslednjem kolu u Laktašima, ne bi li uspeo da izbori plasman u plej-of.     

Pulen je postigao 32 poena za pobednika, a 21 je dodao Nidam. Kod domaćih se u listu strelaca nije upisao samo Vraneš od igrača koji su ulazili u igru. Budućnost je imala čak četvoricu dvocifrenih košarkaša, ali to nije pomoglo. Kod Budućnosti Kobs 26 poena, Edžim 17 , Rid 15.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POLUFINALE ABA LIGE: Partizan i Zvezda nemaju gde da igraju svoje mečeve

Poznati su svi polufinalisti ABA lige, ali kako stvari stoje polufinalne utakmice neće skoro početi. U borbi za polufinale sastaju...

POVEZANE OBJAVE