Novosađani demantiju umešanost u nečasne radnje

Fudbalski klub Proleter iz Novog Sada oglasio se saopštenjem u kojem demantuju umešanost u nameštanje utakmice protiv Novog Pazara.

Taj susret, odigran krajem marta, Novi Pazar je dobio sa 5:0, što je samo po sebi bilo iznenađenje, a pažnju su privukle slabe reakcije odbrane ekipe Branka Žigića, koja je važila za jednu od tvrđih u ligi u jesenjem delu sezone.

– Rukovodstvo i igrači FK Proleter Novi Sad poštuju najviše sportske i moralne standarde u svom radu, i nikada ne bi sebi dozvolili učešće u bilo kakvim radnjama koje sadrže ne samo nesportske motive, već i nezakonitosti. Rukovodstvo i igrači FK Proleter Novi Sad teže najvišim sportskim ciljevima, što se može videti iz celokupnog rada i rezultata kluba u ovoj sezoni.

U prvom delu šampionata, Proleter je uživao epitet apsolutnog hita jer su se nalazili u vrhu tabele, dok su sada popustili i beleže nešto slabije rezultate.

– Navijači i celokupna sportska javnost vide zalaganje igrača i želju za pobedom, te je evidentno da nikakvo nameštanje rezultata nije i ne može biti namera bilo koga u FK Proleter Novi Sad. Iz tog razloga smatramo da je tendenciozno napisano i insinuirano da je FK Proleter Novi Sad na bilo koji način učestvovao u nameštanju rezultata bilo koje utakmice, i najoštrije demantujemo i same nagoveštaje učešća u nameštanju rezultata utakmica – stoji u saopštenju Proletera.

Proleter je trenutno 8. sa 43 boda, dok se Novi Pazar bori za opstanak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Duljaj: Na kraju se pamti rezultat, ovaj tim ima potencijal

Fudbaleri Partizana poraženi su od Crvene zvezde u polufinalu Kupa Srbije rezultatom 2:1. Trener crno-belih, Igor Duljaj je izneo...

POVEZANE OBJAVE