Prvi Masters trofej za Cicipasa

              

Stefanos Cicipas – Andrej Rubljov 2:0 (6:3, 6:3)

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je svoju šestu ATP titulu, a prvu iz Masters kategorije. On je u finalu turnira u Monte Karlu pobedio Andreja Rubljova iz Rusije, pomalo iznenađujuće, posle samo dva seta i 70 minuta igre. Cicipas je slavio sa 6:3, 6:3, a svom rivalu nije dozvolio nijednu brejk loptu.   

Rubljov je veliki posao odradio još u polufinalu, kada je eliminisao Rafaela Nadala, tenisera sa 11 titula u Monte Karlu, dok je u polufinalu bio bolji od Norvežanina Kaspera Ruda. Stefanos Cicipas je imao lakši posao, a do prve titule u svom trećem Masters finalu, stigao je bez izgubljenog seta.     

Jedan brejk bio je dovoljan Grku za osvajanje prvog seta. Do njega je stigao na počeku, već u prvom servis gemu rivala, dok je u drugom setu dva puta oduzimao servis Rubljovu. Za pobedu na Mastersu Cicipas je nagrađen sa 1 000 ATP poena i više od 250 hiljada evra, dok je Rubljovu pripalo 600 poena i 150 000 evra. Od ponedeljka će Cicipas biti i dalje na 5. mestu ATP liste, dok je Rubljov napredovao jedno mesto i biće sedmi, što je njegov ranking karijere.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Jednostavan trik kako da potpuno besplatno obezbijediš kartu za EURO 2024!

Uzbudljivo sportsko ljeto otvoriće Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Nakon što su Njemci 2006. godine organizovali jedno od najboljih Svjetskih...

POVEZANE OBJAVE