Strahinja Pavlović: Partizan je najveći klub u Srbiji, vraćam se u Monako da pokušam

Srpski reprezentativac i fudbaler Serkl Briža na pozajmici iz Monaka Strahinja Pavlović govorio je za sajt belgijskog kluba o svom fudbalskom putu, kao i o budućim planovima.

Pavlović je prošlog leta stigao u Monako, nakon što je francuski klub dogovorio sve uslove sa Partizanom pola godine pre. Ipak, nakon polovine sezone, Monako je odlučio da se mladi štoper dokazuje na pozajmici i prosleđen je u Serkl Briž.

Belgijancima je objasnio na koji način je učinio svoje prve fudbalske korake i kako je dospeo do Partizana.

– Fudbal sam počeo da igram sa svojih šest godina. Bilo je to u lokalnom timu blizu mog rodnog grada Šapca. Zapravo, to je bila škola fudbala koja se zove Savacijum. Tu sam ostao do 13. godine. Najveći klub u mojoj zemlji Partizan me je skautirao, pozvao i odlučio sam da se preselim u prestonicu. Tamo sam tri godine prolazio kroz omladinski pogon, a kada sam napunio 17 debitovao sam za prvi tim za koji sam nastupao dve sezone, uključujući i evropska takmičenja – započeo je Pavlović.

U decembru 2019. godine, Pavlović je potpisao ugovor sa Monakom u transferu vrednom 10 miliona evra i ostao na pozajmici u Partizanu do kraja sezone.

– Osećao sam se spremnim za sledeći korak. Francuska je jedna od najboljih pet liga u Evropi. Odličeno je da budem pozajmljen Partizanu i završim tekuću sezonu u Beogradu.

Dolazak u Monako nije prošao spram Strahinjinih očekivanja…

– Bio sam spreman na sve u Monaku, ali nažalost, stigao sam u vreme pandemije i sam se razboleo što me je držalo van terena tokom najvažnijeg dela – priprema. Da stvar bude još gora, osećao sam kao da nakon bolesti dugo nisam mogao da dostignem svoj pređašnji nivo. To vreme mi je bilo zaista teško. Imao sam 19 godina, bio sam daleko od svog poznatog okruženja… Naporno sam radio na treningu, ali nisam mogao da dobijem šansu. To me je jako frustriralo. Želim da igram i budem važan za tim. Srećom, u tom periodu sam bio pozvan da igram za reprezentaciju Srbije i tamo sam odigrao neke utakmice – kaže Pavlović.

Usledila je zimska pauza i ispostavilo se da je jedini izbor za Pavlovića bila pozajmica. Belgijska liga je, baš kao i holandska, poznata po razvijanju mladih igrača i odlučeno je da bi Serkl Briž bila prava sredina za Pavlovića, što se ispostavilo kao pravi izbor.

– Bilo je nekoliko opcija za mene. Samo sam želeo da steknem iskustvo i igram mečeve. Bilo je interesovanja različitih klubova iz Francuske i Belgije, ali je Monako predložio da to bude Serkl. Razmišljao sam nekoliko dana, konsultovao se sa porodicom i odlučio da dođem ovde.

Ubrzo se Pavlović ustalio u Serklu, postao jedan od ključnih igrača ovog tima koji se borio i izborio za opstanak u Župiler ligi.

– To je i bila namera mog dolaska. Da počinjem što više i beležim dobre igre. Oba slučaja su uspela. Novi treneri koji su stigli doneli su poboljšanje u odbrani, igramo sa trojicom pozadi, što je sistem koji poznajem iz reprezentacije Srbije. U poslednje vreme igramo veoma dobro. Pobedili smo kada je to bilo neophodno, uzeli potrebne bodove, ali mogli smo biti i bolji. Iskreno, kreiramo malo šansi i dajemo malo golova…

Upitan je Pavlović i da prokometariše nivo belgijskog prvenstva.

– Veoma visok kvalitet. Sviđa mi se način igre ovde. Pomalo me podseća na onaj iz Srbije, mada je tamo možda malo fizički teže. U svakom slučaju, rekao bih da je belgijska liga najbolja posle Top5 liga.

Kada je reč o planovima za budućnost i ambicijama srpskog štopera, nema sumnje. Sledi povratak u Monako i borba za mesto u timu.

– Vratiću se u Monako i dati sve od sebe na pripremama kako bih ušao u prvi tim. Ako utvrdim da neću uspeti, potražiću novo rešenje. Možda to ponovo bude pozajmica u Serkl. Sviđa mi se ovde. Želim da igram na najvećem mogućem nivou.

Pavlović je bio jedan od najzapaženijih igrača selekcije Srbije u minulom reprezentativnom ciklusu.

Činjenica da mogu da predstavljam svoju zemlju je za mene velika čast. U prve tri utakmice kvalifikacija, ostvarili smo sedam, od mogućih devet bodova. Što se tiče Kristijana, bilo je teško igrati protiv njega. Čini mi se da sam mu na početku pokazao nešto više poštovanja, ali usput sam ušao u utakmicu nešto bolje i uspeli smo da odigramo nerešeno. Bio bi mi san da zaigram na Svetskom prvenstvu, nadam se u Kataru, a zašto i da ne budemo u grupi sa Belgijom – pecnuo je Pavlović tamošnjeg novinara.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE