UEFA izbacuje klubove Superlige, Emanuel Makron protiv lige najbogatijih

Fudbalsku javnost je uzdrmala vest da su najjači timovi iz Italije, Španije i Engleske odlučili da naprave projekat Superliga.

Predviđeni timovi za Superligu su Mančester junajted, Liverpul, Mančester siti, Arsenal, Čelsi, Totenhem (Engleska), BarselonaReal Madrid, Atletiko Madrid (Španija), Juventus, Inter i Milan (Italija).

Ipak, nije izostala reakcija UEFA i nacionalnih saveza koji ne pokazuju razumevanje za ovu odluku klbuova.

Klubovi koji potpisuju projekat Superliga biće izbačeni sa lokalnih, evropskih i svetskih takmičenja, a njiovi igrači neće moći da igraju za nacionalne timove, stoji u zajedničkom saopštenju UEFA, engleskog, španskog i italijasnkog saveza, kao i liga iz tih zemalja.

Iz nemačkog saveza odlučno odbijaju da se privole ovom projektu, a najveći i najmoćnoji protivnik Superlige je predsednik Francuske Emanuel Makron.

Srećan sam što francuski klubovi se nisu priklonili projektu koji krši principe solidarnosti i sportskih rezultata, rekao je predsednik Makron.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE