Terzić o Superligi: Čekamo kongres UEFA, posle toga će biti sve jasnije

Osnivanje fudbalske Superlige je udar na Ligu šampiona. Najviše će biti pogođeni klubovi iz malih zemalja koje su to takmičenje videli kao šansu da se oprobaju na velikoj sceni kao i da zarade veliki novac učešćem u njemu.

Jedan od timova koji će biti pogođen je i Crvena zvezda koja se uveliko spremala za učešće u Ligi šampiona. Tim povodom se oglasio i generalni direktor Zvezdan Terzić.

U kontaktu smo sa ljudima iz UEFA i Evropske klupske asocijacije, pratimo situaciju. Sačekaćemo da vidimo da li je ova odluka uopšte primenjiva s obzirom na to da su fudbalski savezi Engleske, Francuske, Nemačke, Španije i Italije protiv formiranja Superlige. Tu se otvara mnogo pitanja sada. Sačekaćemo konačan stav UEFA po ovom pitanju, koja se takođe protivi formiranju Superlige. Danas počinje kongres UEFA, videćemo kakve će odluke biti donešene po ovom pitanju i kakvo alternativno rešenje ima UEFA. Tek posle toga možemo kao klub da kažemo nešto konkretnije”, naveo je Terzić u saopštenju dostavljenom medijima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MUKAMA JE DOŠAO KRAJ: Zvezdi se vraća preko potreban igrač!

Fudbalere Crvene zvezde, nakon što su ostvarili dve važne pobede u uzastopnim Večitim derbijima protiv Partizana, očekuje duel sa...

POVEZANE OBJAVE