FSS pružio punu podršku UEFA: Ne može i ne sme da se pravi razlika na bogate i siromašne

Fudbalski Savez Srbije pružio je punu podršku UEFA u borbi protiv novoosnovane Superlige.

FSS izražava jasan stav protiv formiranja novog evropskog takmičenja ili tzv. ‘lige bogatih’, takmičenja koje svojim izraženim egoizmom uzima fudbalu ono što ga je učinilo planetarnim i najpopularnijim, osećaj zajedništva i solidarnosti. Igra koja spaja a ne razdvaja, igra koja svima omogućava neki san, pripada zajedničkoj porodici UEFA i FIFA, sistemu skladnih i organizovanih fudbalskih struktura. Tim povodom Fudbalski savez Srbije pruža maksimalnu podršku UEFA u naporima da fudbalska porodica iz svega izađe još jača, navodi se u saopštenju FSS-a.

Jednostavno, fudbal na terenu, kroz istoriju i rezultate, ne može i ne sme da pravi razliku na bogate i siromašne. I to je ono što je najveća vrednost fudbala. Da šampion bude autsajder, iz lige ispadne favorit. Svako ima pravo izbora, naš izbor je samo jedan – podrška UEFA, ističe se iz FSS-a.

Superliga je naišla na osude gotovo svih fudbalskih radnika,čak i onih koji su članovi klubova osnivača. U ponedeljak su protivljenje toj ligi izrazili menadžer Liverpula Jirgen Klop, kao i prvotimac Džejms Milner koji je je istakao “nadam se da ta liga neće zaživeti“.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE