Partizan vežba penale, Stanojević u Novom Sadu bez jednog od najboljih

Trener Partizana, Aleksandar Stanojević, izneo je svoja očekivanja pred duel sa Vojvodinom u polufinalu Kupa Srbije.

Stanojević je ocenio da će utakmica biti znatno drugačija u odnosu na prvenstvenu u kojoj je Partizan slavio 2:0.

Svi znamo šta donosi jedna utakmica, sve je moguće. Nema kalkulisanja, nema popravnog, spremni smo i nadamo se dobrom rezultatu. Generalno znam sastav, Suma ima mali problem sa povredom mišića tako da ne znam u ovom trenutku ni da li će putovati u Novi Sad. Svetozar Markoviće je juče trenirao normalno, očekujem da će biti u sastavu, ali mi imamo rešenje za sve situacije. Razlika je ogromna između Kupa i prvenstva, ovde nema popravnog i teško je kontrolisati utakmicu. Biće mnogo više energije, takmičarskog naboja i mislim da će biti mnogo drugačija utakmica u odnosu na prvenstvenu, rekao je Stanojević.

On je ocenio da će Nenad Lalatović sigurno biti na klupi Vojvodine, a nije želeo da komentariše najavu da će napustiti Novi Sad na kraju sezone.

Vojvodina će biti maksimalno motivisana, Lalatović će sigurno biti na klupi, a ostale stvari ne želim da komentarišem. Mi smo u dobrom ritmu već duže vreme, igramo dobar fudbal i mislim da će biti dobra utakmica i pravo polufinale. Znamo da je dobar motivator, ali ja na njega gledam kao na ozbiljnog trenera koji ostvaruje rezultate i više pažnje posvećujem fudbalskim stvarima. Dobro čita protivnika, zna da prilagodi igru u fazi odbrane i napada, sve ostalo je sekundarno u ovom trenutku. Mi kao veliki klub uvek imamo obavezu rezultata, igre i trofeja. Značila bi nam pobeda, mogućnost da se borimo za trofej, ali nama je sve važno, ne razmišljamo šta bi bilo kad bi bilo, pripremamo se kao za svaku drugu utakmicu. Jedinu obavezu imamo prema našim navijačima, to nam je jedina motivacija.

Trener crno-belih je priznao da je ekipa već vežbala penale.

Vežbali smo već penale, pripremamo se za svaki scenario. Utakmica može da vas dovede u različite situacije, ali imamo plan i znam ko će biti izvođači penala.

Za kraj kratak komentar najave formiranja Super Lige Evrope.

Naravno da se protivim toj ideji kao i 99 odsto ljudi iz sveta fudbala, ali to se neke tržišne stvari na koje mi ne možemo da utičemo. To je svetsko pitanje, zaključio je Stanojević.

Utakmica u Novom Sadu na programu je u sredu od 19 časova i 5 minuta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE