Perez o Superligi: Finansijska situacija je teška, Superliga će doneti više novca

Jedan od glavnih zagovornika Superlige, predsednik Real Madrida Florentino Perez je gostujući na španskoj televiziji objasnio razloge osnivanja ovog takmičenja i “odmetanja” od UEFA.

Kao glavni razlog je naveo finansijske razloge i velike dugove u kojima su se klubovi našli.

Nalazimo se u teškoj finansijskoj situaciji, jedini način je da igramo više takmičarskih utakmica, a ovo takmičenje će za razliku od Lige šampiona biti profitabilno i doneti više novca, rekoa je Perez.

On je naveo da Čeferin nije smeo da vređa predsednika Juventusa Anjelija kao i da još uvek čekaju odluku Bajerna iz Minhena.

Nismo pozvali PSŽ, čekamo Bajern, ako odbiju pozvani, nema problema, igraće nekog drugi. Ovih 12 ostaju, nema odustajanja, nema nikakvog odstupanja. Ovo nije liga za bogate, nego da bi se spasio fudbal. Ako čekamo do 2024. fudbal je mrtav. Ne razumem predlog UEFA, ne razumem Čeferina, on sebi daje pravo da vređa predsednika Juventusa. Mi nećemo takvog predsednika UEFA, kaže Perez.

On je na kraju dodao da igračima niko neće moći da zabrani da igraju za reprezentacije, kao i da očekuje da Superliga krene u avgustu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Navijačima Zvezde se ovo neće dopasti: Poznata sudijska trojka na meču Real – Zvezda

Košarkaši Zvezde sutra od 20 časova i 30 minuta igraju meč 32. kola Evrolige protiv Reala u Madridu. Duel ovih...

POVEZANE OBJAVE