Premijer liga izdala saopštenje nakon sastanka sa klubovima

Sastanak čenika Premijer lige na temu formiranja Superlige Evrope i učešća 6 engleskih klubova završen je, a odmah potom usledilo je i zvanično saopštenje za javnost.

U saopštenju je navedeno da su svi preostali klubovi, njih 14, jednoglasno odbacili ideju i planove za formiranje ovog takmičenja.

Premijer liga, zajedno sa Fudbalskom asocijacijom Engleske i klubovima diskutovala je danas sve implikacije predloga za formiranje Super Lige Evrope. Preostali klubovi jednoglasno su i oštro odbacili ideju za nastanak ovog takmičenja i trenutno razmatramo sve raspoložive mogućnosti kojima možemo da sprečimo njegov nastanak.

Premijer liga će nastaviti da sarađuje sa UEFA, Vladom Engleske, Fudbalskom asocijacijom, Udruženjima profesionalnih igrača i menadžera i navijačima u zaštiti interesa fudbala i pozivamo klubove uključene u formiranje Super Lige da odmah prekinu te aktivnosti. Hvala svima koji su digli glas, reakcija je dokaz koliko fudbal znači ljudima, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SPEKTAKL U NAJAVI: Direktan prenos meča Partizan – Olimpijakos možete pratiti na ovom kanalu

U okviru 32. kola Evrolige košarkaši Partizana večeras u prepunoj Areni dočekuju Olimpijakos. Partizan je trenutno na deobi 10. mesta...

POVEZANE OBJAVE