Zvezda deklasirala Krku u Novom mestu

Krka – Crvena zvezda 57:98 (9:24, 13:31, 19:20, 16:23)

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Krku u odloženoj utakmici 18. kola ABA lige.

Neizvesnost je u Novom Mestu trajala samo četiri minuta, do rezultata 7:6 za crveno-bele koji su od tog trenutka krenuli da “zatrpavaju” koš domaćina van linije za 3 poena i napravili seriju 17:0 do poslednjeg minuta prve četvrtine.

Seriju je privremeno prekinuo Stipčević trojkom za 9:24 nakon prvih deset minuta košarke, ali tu nije bio kraj mukama slovenačkom klubu. Druga četvrtina počela je novom serijom gostiju, koji su za 5 minuta postigli 17 poena bez odgovora rivala.

Prednost je rasla iz napada u napad, u finišu je bilo čak 37 poena razlike, da bi kraju prvog poluvremena bilo 55:22. Stečena razlika omogućila je igračima Dejana Radonjića da nešto opuštenije uđu u nastavak, Krka je u nekoliko navrata uspela da smanji zaostatak na manje od 30 poena, ali je u poslednjoj četvrtini Zvezda ponovo ubacila u brzinu i na kraju pobedila sa 41 poenom prednosti.

Svi igrači u pobedničkom timu upisali su se u strelce, a najefikasniji je bio Simonović sa 15 poena. Pratio ga je Rit sa 13, a dvocifren je bio i Uskoković koji je ubacio 11. Kod Krke Stipčević i Vrabac postigli su po 10 poena.

Nakon ovog trijumfa Zvezda ima skor 22-3 i na korak je od overe prvog mesta u regularnom toku, dok je Krka doživela 17. poraz u sezoni i sada je na 8-17.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE