Čeferin postavio ultimatum: Klubovi imaju vremena do 17 sati da napuste Superligu

Predsednik Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) Aleksandar Čeferin postavio je ultimatum klubovima koji su i dalje unutar novoformirane Superlige Evrope.

Naime, osam od 12 ekipa je potvrdilo svoje istupanje iz Superlige, pa su tako i dalje ostali Real Madrid, Barselona, Milan i Juventus. Od ta četiri kluba, dva su najveći zagovornici osnivanja ovog takmičenja. U pitanju su Real Madrid, čiji predsednik je Florentino Perez, kao i Juventus, koji vodi Andrea Anjeli. Upravo njih dvojica su i vodeći u čitavom projektu.

Klubovi koji ostanu u Superligi imaće, zvanično, ozbiljne posledice. Oni moraju da istupe iz projekta danas do 17 sati – upozorio je Čeferin.

Budući da je ugovor sa bankom ,,JP Morgan” potpisan, postoji velika verovatnoća ogromnog gubitka za klubove koji su istupili iz Superlige, pa bi to mogao da bude glavni razlog zbog kojeg će Real i Juventus, odnosno Perez i Anjeli, istrajati u svom planu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK ČIŠĆENJA: Jokić na korak od tripl dabla, 3:0 za aktuelnog šampiona! (VIDEO)

Košarkaši Denvera na korak su od plasmana u polufinale zapadne konferencije. Nastavili su seriju pobeda protiv Lejkersa i brejkom u...

POVEZANE OBJAVE