Miloš Teodosić u idealnoj petorci Evrokupa, bivši igrač Crvene zvezde mu pravi društvo

Evrokup je saopštio imena pet košarkaša koji se nalaze u idealnom timu ovog takmičenja, a među njima je i srpski plejmejeker Miloš Teodosić.

Iako je blistao tokom čitavog takmičenja u kojem je njegov tim imao za cilj da uđe u finale i samim tim izbori Evroligu, Virtus je eliminisan korak ranije, pa će ponovo ostati bez najelitnijeg takmičenja u Evropi.

Apsolutni nosilac ekipe Saše Đorđevića bio je Miloš Teodosić, o čemu svedoče i brojke. Srpski plej je bio drugi najbolji asistent takmičenja sa 6.9 ključnih dodavanja po meču, a na 19 susreta, čak 13 puta je upisao više od šest asistencija. Bio je četvrti po indeksu korisnosti u takmičenju (19.1), a i najbolji strelac svog tima sa 15.4 poena po utakmici.

Miloš je bio proglašen i najkorisnijim igračem regularnog dela Evrokupa. Ovo je prvi put da se nalazi u idealnoj petorci ovog takmičenja u njegovoj četvrtoj sezoni.

Osim Teodosića, u naboljoj petorci jeste sjajni Džamar Smit iz Uniksa, potom je tu Nanterov Ajzeja Kordinijer, najmlađi član ove petorke sa 24 godine, a tu je i bivši košarkaš Crvene zvezde Matijas Lesor, koji je pomogao Monaku da dođe do finala Evrokupa. Poslednje mesto rezervisano je za Vilija Rida iz Budućnosti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE