Može bez Murinja, ali mora sa Bejlom, Siti još tri koraka bliže tituli [VIDEO]

Na Ostrvu su odigrane još dve zaostale utakmice 32. kola Premijer lige.

U prvom meču bez Žozea Murinja na klupi Totenhem je teškom mukom stigao do tri bda protiv Sautemptona. Ovaj meč trebalo je da bude odigran prethodnog vikenda, ali zbog nastupa Sautemptona u polufinalu FA kupa odložen. “Sveci” su bili bolji u prvom poluvremenu i sasvim zasluženo poveli golom Ingsa posle pola sata igre. Trebalo je da prođe još pola sata da “pevci” izjednače. Prelep gol, nakon lepe akcije, postigao je Geret Bejl.

Petanestak minuta pre kraja poništen je gol Korejcu Sonu, a razlog je bilo ometanje golaman gostiju od strane Lukasa Moure. Ipak, Totenhem je došao do važnih bodova golom u 90. minutu iz penala. U prvom momentu dosuđen je prekršaj na ivici kaznenog prostora, da bi posle gledanja snimka odluka bila preinačena, pa je Son sa bele tačke pogodio za 2:1. Na klupi “pevaca” bio je Rajan Mejson, mladi tridesetogodišnji trener, a u timu nije bilo povređenog Harija Kejna.

Aston Vila je šokirala lidera prvenstva golom već u 20. sekundi meča. Votkins je pronašao Mekgina, a ovaj posalo loptu iza leđa Edersona. Sam dvadesetak minuta trajala je prednost tima iz Birmingema, a tada je, u poslednje vreme odlični, Fil Foden izjednačio. Do poluvremena je došlo do potpunog preokreta, Rodri je bio strelac, a asistencija se piše Bernardu Silvi. U nastavku je Siti igrao sa desetoricom, a razlog je isključenje Stounsa, koji je napravio izuzetno grub prekršaj na Remziju. U prvi mah štoperu “građana” pokazan je samo žuti karton, ali nakon gledanja snimka sudija Benks je potegao crveni.

Od 57. minuta i Vila je igrala sa igračem manje, dva žuta kartona je u roku od samo tri minuta zaradio Meti Keš. Najbolju šansu u drugom poluvremenu imao je Gundogan kada je iz slobodnog udarca prebacio prečku. Mančester siti sada ima 11 bodova manje od gradskog rivala Junajteda i veoma blizu je povratku titule na “Etihad”.

Totenhem – Sautempton 2:1(0:1)
Bejl 60′, Son 90′(p) – Ings 30′

Aston Vila – Mančester siti 1:2(1:2)
Mekgin 1′ – Foden 22′, Rodri 40′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda značajno oslabljena u Madridu

Košarkaši Crvene zvezde u petak igraju meč protiv Real Madrida u okviru 32. kola Evrolige. Crveno-beli u meč sa liderom...

POVEZANE OBJAVE