OVO IM NIJE TREBALO: Otkriveno koliko su novca izgubili osnivači Superlige

Dvanaest bogatih evropskih klubova postiglo je kasno u nedelju dogovor o osnivanju Superlige, novog fudbalskog takmičenja, u kojem bi učestvovalo 20 klubova.

U tom novom takmičenju učestvovali bi Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Juventus, Milan i Inter.

Uz još tri kluba koje su zvali u projekt oni bi bili osnivači Superlige, a još pet klubova bi se kvalifikovalo za tu ligu na osnovu rezultata u nacionalnim ligama.

Međutim, za tri dana taj je projekt potpuno propao.

Velika većina klubova povukla se iz njega nakon protesta navijača, pretnje sankcijama UEFA i manjka podrške vlada. Kakav će biti epilog za njih još uvek nije u potpunosti jasno, ali sad se saznaje da su osnivači Superlige izgubili veliki novac u toj ideji.

Preciznije, svaki klub osnivač u projekt je ušao sa ulogom od 8 miliona funti kojim bi kupio udeo u vlasništvu takmičenja, a engleski mediji navode da je taj novac za engleske klubove izgubljen.

A kazne za istupanje iz UEFA takmičenja tek bi trebalo da uslede.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IGRAĆE PROTIV SRBIJE: Džejms se raduje povratku u reprezentaciju

Košarkaši LA Lejkersa susrešće se sa Denverom u prvoj rundi plej-ofa. Biće to repriza prošlogodišnjeg finala zapadne konferencije kada su...

POVEZANE OBJAVE