Večiti derbi u finalu Kupa: Partizan za gol bolji od Vojvodine!

Vojvodina – Partizan 1:0 (1:0)
10′ Marković

Fudbaleri Partizana drugi su finalisti Kupa Srbije pošto su u Novom Sadu savladali Vojvodinu sa 1:0.

Meč koji je najavljivao mnogo tenzija, okonan je sa samo jednim golom. Uglavnom se vodila bitka na sredini terena, bez velikog broja pravih šansi.

Prvo uzbuđenje viđeno je nakon šest minuta igre, kada je lopta stigla do Šćekića na otprilike 25 metara od gola rivala, šutirao je po zemlji, potpuno bezopasno, ali je i takav, lak šut napravio problem Vuklišu. Golmanu Vojvodine je lopta iskliznula iz ruku i završila tik pored stative. Svakako da takva intervencija nije idealna za bilo kog golmana na startu meča.

Definitivno je Partizan bolje otvorio ovaj susret. Nepotreban prekid sa desne strane, na samoj ivici šesnaesterca, napravio je Nikola Drinčić i stvorio idealnu situaciju za rivala, odnosno Miloša Jojića. Centrirao je vezista crno-belih na penal, a sjajnu kretnju krunisao golom Svetozar Miletić. Glavom je, žargonski rečeno, proplivao kroz vazduh i lopta se od stative odbila u mrežu Vukliša posle 10 minuta od starta utakmice.

Partizan je više pretio, delovali su mnogo brže, dok Vojvodina nije imala konkrentnu ideju u završnici. Najčešće su napadali po levom boku, koji je branio Urošević, ali svi ti centaršutevi bili su jalovi. Samim tim, nije bilo ni ozbiljnijeg pokušaja ka golu Vladimira Stojkovića.

Morao je Lalatović da razdrma ekipu u nastavku, pa je tako na startu drugog poluvremena ušao brzonogi Miljan Vukadinović. Već nakon nekoliko minuta, videla se energija Vukadinovića, koji je prodorom po levom krilu stvorio najozbiljniju priliku za domaćina. Stojković je reagovao nogama i pritom doživeo blažu povredu.

Nakon udarca Lazara Markovića na jednoj srani, kada je pogodio spoljni deo mreže, probao je i Nemanja Čović sa distance na drugom kraju terena, ali je lopta završila daleko pored gola. Vojvodina je pritiskala, bila bolji tim u prvih 15 minuta nastavka, a definitivno najbolju priliku na meču imao je Čovića kada je glavom skočio posle kornera Drinčića, ali je sa svega nekoliko metara šutirao pravo u Stojkovića koji je nogama refleksno intervenisao.

Posle perioda igre gde nije bilo prilika, Partizan je ponovo zapretio iz prekida. Šutirao je iz izgledne pozicije Miloš Jojić, ali nešto iznad Vukliševog gola. Dva zicera imao je Partizan u 82. minutu da reši ovaj meč posle prodora Nemanje Jovića koji je ušao u igru nešto ranije, ali nisu pogađali Jojić, čiji je pokušaj blokiran, a potom ni Šćekić, koji je gađao pored gola.

Pravih uzbuđenja nije bilo do kraja susreta. Partizan je čuvao loptu, konstantno tražio prekid i uspeo da sačuva prednost iz 10. minuta.

Kao što je poznato, u finalu će igrati protiv Crvene zvezde.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠPANAC IH VODI KA TITULI: Poznata sudbina Alonsa u Leverkuzenu!

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena nikad su bliže prvoj ikad tituli u Bundesligi. U igri su i za trofej u Ligi...

POVEZANE OBJAVE