Zvezda ponovo bolja od Radnika, Beograđane dva puta spasila prečka u finišu [VIDEO]

Crvena zvezda – Radnik 2:1 (2:0)
Milunović 2′, Falćineli 34′ – Makarić 51′

Crvena zvezda je prvi finalista Kupa Srbije i pokušaće da osvoji trofej u najmasovnijem takmičenju prvi put od 2012. godine. Ako uspeju u tome, biće to prva dupla kruna tima iz Ljutice Bogdana još od 2007. godine. Zvezda je drugi put u roku od pet dana pobedila Radnik iz Surdulice, a kao i u prvenstvu, i u Kupu je imala mnogo problema sa odličnim timom sa juga Srbije. Radnik je igrao odlično, a u finišu su gosti dva puta pogađali prečku gola domaćina.

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Degenek, Milunović, Rodić(od 56′ Gobeljić), Kanga, Sanogo, Ivanić(od 80′ Gavrić), Ben(od 56′ Srnić), Katai(od 56′ Katai), Falćineli(od 74′ Pavkov)

Radnik: Ranđelović – Bogdanovski, Radmanovac, Jokić, Stojanović, Biber, Oreščanin(od 64′ Bainović), Stamenković, Subotić(od 70′ Milovanović), Spasić(od 64 Danoski), Makarić

Već posle prve akcije Zvezda je izborila korner, a posle njega i povela. Centrirao je Kanga, Milunović bio najviši u skoku i glavom uputio loptu u mrežu. Potpuno nepotrebno na nju se bacio Sanogo, koji se nalazio u ofsajdu i to je pomoćni sudija Dalibor Đurđević ispravno signalizovao. Na kraju je sudija Đorđić odlučio da Zvezdin vezista nije dodirnuo loptu i priznat je pogodak Milunovića. Od 2. minuta Beograđani su imali prednost.

Samo dva minuta kasnije moglo je već biti 2:0. Šansa Falćinelija stigla je kao plod velike greške defanzivaca gostiju, ali se Italijan nije najbolje snašao i njegov udarac je izblokiran. Do 15. minuta nije bilo uzbuđenja, a onda je meč prekinut zbog transparenta na severnoj tribini stadiona “Rajko Mitić”, koji se odnosio na pokušaj formiranja Superlige Evrope.

Lepu akciju izvela je Zvezda u 23. minutu, Ivanić je stigao nadomak gola gostiju, odlučio se na šut iskosa sa leve strane, mada je mogao i da potraži nekog od saigrača u srcu šesnaesterca. Uglavnom, Ranđelović je dosta lako odbranio njegov pokušaj. Možda i najlepši trenutak u prvom poluvremenu videli smo u 25 minutu. Najbolji strelac Superlige Milan Makarić se oslobodio čuvara, odlično tukao u levi gornji ugao Zvezdinog gola, ali je Borjan pokazao visok kvalitet, zaplivao kroz vazduh i loptu izbacio u korner. Lepu akciju i udarac Kataija u 31. minutu, golman Radnika Ranđelović je zaustavio, i podsetio na svoju spektakularnu partiju prethodne subote kada je odbranio dva jedanaesterca protiv Crvene zvezde.

Međutim, u 34. minutu ništa nije mogao ni Ranđelović. Ben je prihvatio loptu na levoj strani, uputio prizeman centaršut u peterac, indolentni štoperi Surduličana kasne sa reakcijom, pa Falćineliju nije teško da pogodio mrežu. Čini se da je prvi finalista Kupa Srbije već poznat. Radnik se malo osmelio u finišu, imali su gosti i jedan slobodan udarac iz povoljne pozicije, dok je više prostora ostajalo i za napade domaćina. Golova do poluvremena više nije bilo, a ni nekih zanimljivih situacija.

Mirko Ivanić je kreirao prvu šansu za Zvezdu u nastavku. Odlični vezista je prošao po levoj strani, odlično zavrnuo, ali je poluvolej Falćinelija pogodio u nogu jednog igrača Radnika i od svega domaćin je dobio samo udarac iz ugla. Uzvratili su gosti u 50. minutu, prvo je tukao Oreščanin, a posle odbitka pokušao je i Makarić, ali je on bio neprecizan.

Izgleda da je Radnik shvatio da nema šta da izgubi u ovom meču, pritisnuo je domaćina i to je odmah urodilo plodom. Odličan prodor Stamenković nije završio dobrim udarcem, ali je na pravom mestu bio Makarić koji je uspeo u padu da pošalje loptu iza leđa Borjana. Ovo je bio već 22. gol odličnog strelca, a drugi u Kup takmičenju.

Sada je Radnik već izgledao mnogo bolje, beležimo još jedan udarac Makarića, ovog puta sa distance, što nije bio pretežak posao za Borjana. Očigledno se razvoj situacije nije sviđao Dejanu Stankoviću, pa je u 56. minutu promenio trojicu fudbalera. Umesto Kataija, Bena i Rodića, šansu su dobili Nikolić, Srnić i Gobeljić. Veliku šansu imala je Zvezda u 62. minutu, posle kornera golman Ranđelović nije uspeo da iskontroliše loptu, ona mu se izmigoljila, šutirao je Milunović, na gol liniji je intervenisao Jokić, a Sanogo pokušao makazicama da pogodi mrežu sa par metara. Uspeo je samo da loptu prebaci preko prečke. Ubrzo je i trener Radnika Slavoljub Đorđević, nekadašnji fudbaler Zvezde, izvršio dvostruku izmenu.

Mnogo živosti u igru domaćina uneo je Veljko Nikolić. Upravo je mladi fudbaler snažno šutirao u 69. minutu, srećom po Ranđelovića udarac nije išao u okvir gola. Posle dobog udarca Gajića u 70. minutu sevnula je kontra Radnika, rezervista Danoski je odlično ugledao Stamenkovića na drugoj stativi, ali ovaj malo kasni i ne uspeva da loptu ubaci u mrežu. Sjajna je to bila prilika za izjednačenje. Odvažio je i zapaženi Bogdanovski, posle prodora pokušao je da iznenadi Borjana udarcem sa velike udaljenosti, ali je bio izuzetno neprecizan.

Nervoza u redovima Zvezde bila je vidljiva, vođstvo nije garantovalo miran finiš, a neka greška lako je mogla da ih košta primljenog gola, posle čega bi se izvodili penali, a to je bio scenario koji šampionu nikako nije odgovarao. Radnik je nazreo svoju šansu i odlučio da pokuša da dođe do izjednačnja. Lopta je uglavnom išla na Makarića, ali su pretili i Danoski i Milovanović, igrači koje je Đorđević uveo u drugom poluvremenu.

Proklinjaće gosti 84. minut, Makarić je ukrao loptu Sanogu, centrirao u kazneni prostor, a onda je usledila majstorija Danoskog. Omaleni napad je prihvatio loptu na grudi i onda opalio volejem. Borjan je bio nemi posmatrač, ali je prečka spasila Zvezdu poravnanja. Fantastičan potez fudbalera Radnika. Udarac Kange nije zabrinuo Ranđelovića, a odmah je uzvratio Radnik, izborivši korner posle brzog kontra napada.
Radnik definitivno nije bio miljenik sreće u finišu.

U prvom minutu sudijske nadoknade Milovanović je tukao iz okreta, Borjan je loptu zakačio, taman toliko da ona pogodi prečku sa donje strane i odbije se ipak ispred linije njegovog gola. Umalo da bivši Zvezdin omladinac ponovo zatrese mrežu svog bivšeg tima, pošto je to uradio i u subotu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE