Atalanta se ispromašivala na “Olimpiku”, Sergej pogodio iz “slobodnjaka”, ali Napoli deklasirao Lacio [VIDEO]

Odigrane su dve poslednje utakmice 32. kola italijanske Serije A. Sastale su se ekipe koje žele plasman u Ligu šampiona.

Atalanta je u svemu nadvisila Romu na “Olimpiku”, osim u krajnjem rezultatu. Prosto je neverovatno šta su sve promašili Gasperinijevi izabranici u prvom i dobrom delu drugog poluvremena. Jedino je Ruslan Malinovski bio precizan, posle odličnog ubacivanja Gosensa sa leve strane, u 26. minutu. Više puta se istakao i golman “vučice” Pau Lopez.

Najbolje prilike imali su Murijel, Iličić i Zapata, a kada je u 70. minutu isključen Robin Gosens, Roma je videla svoju šansu. Samo pet minuta kasnije izjednačio je Kristante, a do kraja meča obe ekipe imale su šansu da dođu do celog plena. Atalanta je sada treća sa 65 bodova, koliko ima i Juventus, dok drugoplasirani Milan ima bod više. Roma će teško do Lige šampiona, zauzimaju Rimljani tek sedmo mesto, a zaostaju čak deset bodova za timom iz Bergama. Šansa Rome je osvajanje Lige Evrope, a njih za sedam dana očekuje prvi meč polufinala sa Mančester junajtedom.

Zato je Napoli napravio ogroman korak ka povratku u evropsku elitu. U drugom derbiju dana Napolitanci su pobedili Lacio na stadionu “Dijego Maradona” i sada su peti sa samo dva boda manje od Atalante i Juventusa. Sve je u Napulju rešeno već na startu meča, prvo je Insinje pogodio u 7. minutu, da bi pet minuta kasnije Politano povisio na 2:0.

U drugom poluvremenu domaćin je ponovo dodao gas, ponovo je Insinje bio strelac u 53. minutu, da bi Mertens nagovestio pravu katastrofu Lacijala. Ipak, gosti uspevaju da postignu dva gola za samo četiri minuta. Prvo je najbolji strelac Rimljana Ćiro Imobile postigao svoj 17. gol u prvenstvu, da bi Sergej Milinković-Savić iz slobodnog udarca matirao Mereta u 74. minutu. Konačan rezultat postavio je rezervista Viktor Osimhen u 80. minutu meča. Lacio je ostao na 58 bodova, ali još uvek ima i jedan zaostali meč.

Roma – Atalanta 1:1 (0:1)
Kristante 75′ – Malinovski 26′

Napoli – Lacio 5:2 (2:0)
Insinje 7′,53′, Politano 12′, Mertens 65′, Osimhen 80′ – Imobile 70′, Milinković-Savić 74′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VELIKI MEČ VEČERAS: Evroliga najavila spektakl Partizana i Olimpijakosa

Košarkaši Partizana igraju još jedan bitan meč za plasman u plej-in Evrolige. Crno-beli dočekuju u Štark Areni Olimpijakos. Na...

POVEZANE OBJAVE