Bilbao ispao sa liste domaćina Evropskog prvenstva

Evropska kuća fudbala UEFA je odlučila da oduzme Bilbau domaćinstvo za Evropsko prvenstvo koje će se održati ove godine.

Glavni grad Baskije bio je jedan od 12 gradova domaćina, ali je odlučeno da bude skinut sa te liste pošto nisu mogli da garantuju da će biti moguće prisustvo publike na stadionu.

Prestrogi sanitarni uslovi koje je baskijski grad nametnuo, naterali su UEFA da Bilbao izbriše sa spiska domaćina.

Baskijska vlada sastavila spisak nemogućih uslova za povratak gledalaca na tribine. Na listi se nalazi sedam uslova, među kojima se ističu dva – onaj o 60 odsto vakcinisanosti populacije protiv koronavirusa u Baskiji i ostatku Španije do 14. juna, te onaj da pacijenti koji razviju teži oblik bolesti Kovid-19 ne zauzimaju više od dva posto kapaciteta u bolničkim jedinicama za intenzivno lečenje.

Lista gradova koji su potvrdili domaćinstvo je Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Rim, Glazgov, London i Sankt Peterburg su potvrdili da će dozvoliti povratak dela navijača na tribine, dok Bilbao, Dablin i Minhen to nisu učinili.

Na stadionu San Mameš trebalo je da se odigraju tri utakmice grupe E (Španija – Švedska, Španija – Poljska, Španija – Slovačka), kao i jedan meč osmine finala.

Još uvek nije jasno koji će grad zameniti Bilbao. Nagađalo se da bi to mogla da bude Sevilja, ili London.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

TRANSFORMIŠITE SVOJ STAN GOTOVO BESPLATNO: OVDE VAS ČEKA VAUČER NA 10.000 EVRA!

Prijavi se i osvoji vaučer za opremanje stana! Vreme je za prolećno osveženje! Da li sanjate o novom izgledu svog...

POVEZANE OBJAVE