Florentino Perez: Superliga nije mrtva, bez ovog takmičenja, nemoguće je dovesti Mbapea ili Holanda

Predsednik Real Madrida i pokretač Superlige Evrope Florentino Perez rekao je da to takmičenje i dalje živi, ali je trenutno u stanju mirovanja.

Brže nego što se mislilo, projekat Superlige Evrope je propao i, za sada, sve će biti kao ranije. Najveći evropski klubovi se neće izdvojiti u zasebno takmičenje zarad lične dobiti, kako je u nedelju popodne bilo najavljeno. Timovi su redom istupali i sada ih je ostalo samo troje koji čvrsto stoje uz projekat: Real Madrid, Juventus i Barselona.

Ipak, Perez uverava da i Milan smatra isto, iako su se ,,rosoneri” oglasili saopštenjem u kojem navode da će poslušati svoje navijače.

Juventus i Milan nisu napustili ovo takmičenje. Real Madrid, Barselona, Juventus i Milan su i dalje u razgovorima kako bi pronašli rešenje. Superliga nije mrtva, nastavićemo da radimo na ovom projektu. Trenutno je u fazi mirovanja – navodi Perez.

Navijači engleskih klubova koji su se prvobitno pripojili Superligi su momentalno izašli na ulice zahtevajući od svojih rukovodilaca da istupe, što su oni i uradili. Usledio je domino efekat i jedan po jedan su izlazili iz Superlige.

Mislim da jedan od šest klubova nije bio mnogo ubeđen u ovaj projekat. Onda je postalo prelazno za sve ostale. Oni koji su izveli Čelsijeve navijače na ulice su isti oni koji su doneli majice protiv Superlige igračima Kadiza ove večeri (prim.aut. Real igrao protiv Kadiza juče).

Prvi čovek Real Madrida smatra da bi klubovi učesnici Superlige mogli da dovedu pojačanja poput Kilijana Mbapea i Erlinga Holanda. To i jeste činjenica, trenutno mali broj klubova je u stanju za tako nešto.

Nemoguće je da dovodite pojačanja poput Mbapea i Holanda, generalno, ne govorim samo za Real Madrid, bez Superlige – ističe Perez.

On je potom objasnio kakvo je stanje u fudbalu prema njegovom viđenju.

Ne može u Engleskoj da bude ovako: Šest klubova gubi novac, a 14 zarađuje. U Španiji tri ekipe gube novac, ostatak prihoduje. To ne može da se nastavi. Bogati su ti koji gube novac – smatra Perez.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznato kada Boeli napušta Čelsi

Čelsi je od prošle sezone u vlasništvu američkog konzorcijuma, a na čelu kluba je Tod Boeli, američki milijarder. Od dolaska...

POVEZANE OBJAVE