Jokić doneo pobedu Nagetsima, Bogdanović odličan u porazu Atlante u produžecima [VIDEO]

Protekle večeri, tri srpska košarkaša bila su na parketima širom NBA lige, dok su dvojica propustila mečeve svojih timova odlukama trenera.

Sjajan meč odigran u ,,Moda centru” pripao je košarkašima Denver Nagetsa, koji su sa 106:105 bili bolji od Portland Trajlblejzersa. Izuzetno neizvestan meč, pun preokreta. Čak 27 puta dve ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali konačnu presudu doneo je, a ko drugi nego Nikola Jokić. Ključnim poenima u završnici i to sa linije penala, doneo je Nagetsima krucijalnu prednost u poslednjim sekundama, kada su Trajlblejzersi imali šut za pobedu, ali je Pauel promašio flouter sa osnovne linije i pobeda je pripala gostima.

Nikola Jokić je za nijansu usporio u odnosu na neke prethodne duele. Po prvi put od 4. aprila, a od tada je prošlo deset utakmica, nije vezao barem dabl-dabl učinak. Jokić je sa 25 poena, devet skokova i pet asistencija bio najbolji u svojoj ekipi, dok je kod Trajlblejzersa Demijan Lilard upisao 22.

Njujork Niksi ne staju. Pravo ni od kuda podigla se forma Niksa i u duelu sa Atlanta Hoksima došli su do osmog uzastopnog slavlja. Uradili su to nakon produžetaka, a mogli su i ranije da Bogdan Bogdanović nije odapeo sjajnu trojku iz kornera posle ubačene lopte iz auta. Bilo je tada 122:122. Međutim, nastavak je bio izuzetno loš za Hokse. Ubacili su tek pet poena u produžecima, naspram 15 protivnikovih i pobeda je ostala u ,,Medison Skver Gardenu”.

Aleksej Pokuševski je započeo meč Oklahoma siti Tandera protiv Indijana Pejsersa (116:122), ali se nakon pet minuta provedenih na parketu i dva ubačena poena, osećao loše i napustio je igru, posle čega se više nije vraćao.

Nemanja Bjelica i Boban Marjanović, odlukama svojih trenera, nisu zaigrali minule večeri za Hite, odnosno Maverikse.

Klivlend Kavalirs – Čikago Buls 121:105
Indijana Pejsers – Oklahoma siti Tander 122:116
Filadelfija Sevetisiksers – Finiks Sans 113:116
Toronto Reptors – Bruklin Nets 114:103
Vašington Vizards – Golden stejt Voriors 118:114
Hjuston Rokets – Juta Džez 89:112
Njujork Niks – Atlanta Hoks 137:127
Dalas Maveriks – Detroit Pistons 127:117
San Antonio Spars – Majami Hit 87:107
Los Anđeles Klipers – Memfis Grizlis 117:105
Portland Trajlblejzers – Denver Nagets 105:106
Sakramento Kings – Minesota Timervulfs 128:125

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE