Još malo o Superligi Evrope: Konačno se oglasila i Barselona

Superliga Evrope nije zaživela, a konačno se po ovom pitanju oglasila i Barselona, jedan od 12 klubova osnivača.

Prvi čovek Reala, Florentino Perez, uporno tvrdi da se od ovog projekta nije odustalo, a katalonski klub je u saopštenju potvrdio nastojanja da se popravi finansijska situacija.

Barselona deli analize sprovedene u najvećem broju velikih evropskih klubova u smislu da je, pogotovo u aktuelnoj socio-ekonomskoj situaciji, neophodno sprovesti strukturne reforme u garantovanju finansijske održivosti i unapređenju spektakla koji se nudi navijačima. Neophodno je konsolidovati pa čak i povećati socijalnu bazu koja je najveća snaga ovog sporta, navodi se u saopštenju španskog velikana.

Odluku smo doneli sa ubeđenjem da bi, ukoliko odbijemo da budemo deo ovakvog projekta kao klub osnivač, napravili istorijsku grešku. Kao svetski klub branimo odluku klupskog rukovodstva, koje je deo identiteta Barselone, baš kao i sportski, socijalni i institucionalni duh kluba, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LALATOVIĆ PRED PARTIZAN: Igramo na njihovom terenu i oni su apsolutni favoriti

Fudbaleri Spartaka iz Subotice sutra nastavljaju takmičenje u Superligi Srbije. Nakon reprezentativne pauze, gostuju Partizanu. Imaju 4 boda manje od...

POVEZANE OBJAVE