Nastasić pakuje kofere i sprema se put Italije

Srpski štoper i fudbaler Šalkea Matija Nastasić trebalo bi da napusti redove nemačkog kluba, a kao naredna destinacija navodi se Italija.

Povrede su ga sputale da pruži mnogo više ove sezone koja je bila izuzetno bolna za Šalke. Svega 15 utakmica u Bundesligi odigrao je bivši srpski reprezentativac u tmurnoj kampanji kluba iz Gelzenkirhena koja se okončala eliminacijom u Cvajtu.

Istina, ima još četiri kola do kraja, ali Šalke je izgubio i matematičku šansu da se spase, budući da nakon 30 mečeva imaju svega 13 osvojenih bodova.

Stoga će uslediti ,,čistika” ovog leta. Klub je u dugovirma, pa će želeti da rasterete svoj budžet koliko-toliko i među onima koji su na listi za depart, jeste i Matija Nastasić, koji ima ugovor sa Šalkeom do 2022. godine.

Kako prenose nemački mediji, njegova naredna destinacija biće Italija, a najozbiljnije interesovanje za njega pokazali su Verona i Udineze. Dva tima se nalaze na sredini tabele, ne bi trebalo da imaju problema u vezi sa opstankom, a sasvim sigurno da bi im kvalitet Matije Nastasića doprineo u narednoj sezoni.

Nažalost, povrede su glavni krivac zbog kojeg Nastasić ne pruža partije kakve su ga i dovele do Mančester sitija svojevremeno. Ukoliko zaista dođe do dogovora sa nekim od italijanskih klubova, Nastasić bi posle 10 godina mogao ponovo da se nađe na ,,Čizmi”. Tamo je upravo imao svoj prvi ,,izlet” u inostranstvo, kada je obukao ljubičasti dres Fiorentine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE