Skupština ABA lige zatražila hitan sastanak sa Evroligom

Završena je vanredna Skupština ABA lige, a posle sastanka saopšteno je da su donete važne odluke koje će osigurati dalji razvoj i napredak regionalnog takmičenja.

Jednoglasno je izabrano rukovodstvo koje će imati mandat do 7. septembra ove godine, a čine ga predsednik Đorđe Avramović (FMP) i potpredsednici Đorđije Pavićević (Mornar) i Željko Žilavec (Zadar).

Skupština je konstatovala da je cilj što skorija transformacija u Društvo sa ograničenom odgovornošću, a Skupština na kojoj će biti obavljeno glasanje o ovoj temi biće zakazana ne kasnije od 7. septembra. U vezi sa tim Radna grupa je dobila zadatak da pripremi svu potrebnu dokumentaciju najkasnije do 15. juna.

Skupština je istovremeno produžila mandat direktoru Dubravku Kmetoviću i sportskom direktoru Miliji Vojinoviću takođe do 7. septembra ove godine.

Konačno, članovi Skupštine zatražili su hitan sastanak sa Evroligom sa ciljem jasnog definisanja odnosa, statusa i načina prohodnosti klubova ABA lige u Evroligu i Evrokup.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PL: Debakl Junajteda! (VIDEO)

Mančester Junajted nastavlja sa katastrofalnom sezonom, pošto su doživeli pravi debakl na gostovanju Kristal Palasu. Tim Erika Ten Haga poražen...

POVEZANE OBJAVE