Čeferin jasno i glasno: Svi klubovi će morati da se suoče sa posledicama

Engleski klubovi su odustali od ideje Superlige, međutim neki španski i italijanski još uvek nisu. Prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin još jednom je naglasio da ukoliko bude formirano novo takmičenje, pristup Ligi šampiona i Ligi Evrope, njima je zabranjen.

Milan i Juventus su objavili saopštenja u kojima su naveli da jasno čuju poruku navijača, ali nigde se ne navodi da odstupaju od takmičenja.

Kristalno je jasno da će klubovi morati da odluče da li žele u Superligu ili ostaju evropski klubovi. Ako se izjasne za Superligu, neće moći da igraju Ligu šampiona. Ako su spremni za to, mogu da igraju u svom takmičenju, rekao je Čeferin.

UEFA razmatra i mogućnosti da se kazni svih 12 klubova koji su učestvovali u ideji Superlige, bez obzira što se većina klubova povukla samo 48 sati kasnije.

Čekamo pravnu ekspertizu, kada budemo imali sve detalje izaći ćemo u javnost. Svi snose odgovornost za svoje postupke i moraće da se suoče sa posledicama. Moje mišljenje je da je velika razlika između klubova koji su priznali da su pogrešili i koji su napustili projekat i onih drugih koji znaju da ću im poručiti da je ovaj projekat mrtav, ali oni i dalje verovatno veruju u njega. Na sastanku izvršnog komiteta dogovorili smo se da se povežemo sa državnim savezima i ligama koje imaju ineters u ovoj priči. Sledeće sedmice ćemo videti šta je sledeći korak. Bilo bi dobro da vidimo šta mogu pojedinačne lige da urade, šta mogu da urade savezi, a šta UEFA, zaključio je Čeferin.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VRATIO FILM: Košarkaš Reala o tuči u Madridu, nema loše uspomene (VIDEO)

Košarkaši Real Madrida još uvek čekaju ko će im biti protivnik u plej-ofu Evrolige. Nakon uvedenog plej-ina, to će biti...

POVEZANE OBJAVE