Đoković: Domaći igrači na našim turnirima mogu da zarade poene

Novak Đoković je u 1/4 finala Serbia opena slavio portiv Miomira Kecmanovića. Prvi teniser sveta posle meča prokomentarisao je igru svog rivala.

Očigledno je bio malo nervozniji na početku, nije igrao na nivou na kojem može u prvom setu, koji sam osvojio veoma lako. U nastavku smo imali nekoliko sjajnih razmena i poena, gurali smo jedan drugog do limita, četiri pet gemova zaredom. Zadovoljan sam današnjim izdanjem, rekao je Đoković.

Srpski teniser istakao je značaj učešća domaćih igrača na srpskim teniskim takmičenjima. Posle Serbia opena, Beograd će ove godine biti domaćin još jednog ATP 250 turnira, od 22. do 29. maja.

Veliko je zadovoljstvo igrati u Srbiji. Nikad nisam imao priliku da se sa Mićom sretnem na terenu. Nadam se da ćemo na narednom turniru, ali i narednih godina, imati više naših igrača. To i jeste dugorični cilj ovog turnira, da damo domaćim teniserima, pogotov mladim, priliku da se takmiče sa najboljima na svetu, da stiču iskustvo koje je izuzetno značajno za njih i njihov razvoj, kazao je Novak i dodao:

Naši mladi teniseri će moći da zarade poene, pošto u današnjem ludom vremenu, s merama i restrikcijama, dodatno je otežano da se putuje u mnoge zemlje, zbog čega prođe i po nekoliko meseci da ne igraju nijedan turnir profesionalne kategorije, jasan je Đoković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović: Nadam se i da će nam naši navijači pružiti podršku u Laktašima

U okviru četvrtfinala ABA lige, košarkaše Partizana očekuje drugi meč protiv ekipe Igokee u Laktašima. Ukoliko crno-beli dođu do pobede,...

POVEZANE OBJAVE