EURO 2020: Samo u Budimpešti pun stadion

Evropsko prvenstvo 2020. godine odigraće se u 11 gradova širom kontinenta, ali će samo jedan od stadiona moći da pusti u prodaju čitav kontigent karata.

U pitanju je Budimpešta, gde je dozvoljeno 100 odsto kapaciteta ,,Puškaš arene”, dok će polovinu stadiona moći da budu ispunjeni u Bakuu i Sankt Peterburgu. Gledaoci u Sevilji moći će da ispune 30 odsto kapaciteta stadiona ,,La Kartuha”, koji je danas dobio domaćinstvo umesto Bilbaa, budući da Baskijci ne mogu da garantuju minimalni procenat navijača koji je odredila UEFA (25 odsto).

Rim, Amsterdam, Bukurešt, Glazgov, Minhen i London mogu da prihvate 25 odsto kapaciteta, dok je Kopenhagen potvrdio da će na stadionu u tom gradu moći da prisustvuje izmešu 25 i 33 odsto.

Prethodno je bilo odlučeno da će 12 gradova biti domaćini predstojećeg Evropskog prvenstva, ali ni ,,Aviva stadion” u Dablinu nije mogao da garantuje minimalni broj posetilaca, pa je UEFA odlučila da utakmice na tom terenu budu premeštene u London i Sankt Peterburg.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OGROMAN PROBLEM ZA VICEŠAMPIONA: Majami bez ključnog igrača, nepoznata dužina pauze!

Košarkaši Majamija u izgubili su od Filadelfije u plej-inu. Imaju još jednu priliku za plasman u doigravanje. Protiv Čikaga odlučiće...

POVEZANE OBJAVE