Novak prejak za Kecmanovića

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Serbia opena nakon što je savladao zemljaka Miomira Kecmanovića sa ubedljivih 2:0 (6:1, 6:3)

Malo trema, uz neiskustvo i ipak Novakovu superiornost, unele su nesigurnost u Kecmanovića na startu ovog srpskog dvoboja. Izuzeno nizak procenat poena na prvi servis nisu mogle Kecmanoviću da garantuju nešto bolji rezultat u odnosu na onaj koji je i bio na semaforu na kraju uvodnog seta.

Đoković je bio sjajan, iako je i on pravio greške. Ipak, uz dva brejka viška, te blagi otpor koji je pružio Miomir u završnici prvog seta, Novak je pretvorio u vođstvo od 1:0.

Taj finiš prvog seta pokazao je da se Kecmanović opustio. Uzimao je više poena na svoj servis, popravio učinak na prvom servisu, ali je Novak prethodno rano došao do brejka, što mu je omogućilo prednost koju je želeo da sačuva do kraja duela, ali Miomir je uspeo da mu uzvrati, barem na kratko.

Smanjio je Kecmanović na 5:3, ali je Đoković opet dodao gas i oteo brejk rivalu, pa je za sat i 15 minuta rešio pitanje pobednika.

Sada će u borbi za finale čekati boljeg iz duela Karacev – Mager.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MUKAMA JE DOŠAO KRAJ: Zvezdi se vraća preko potreban igrač!

Fudbalere Crvene zvezde, nakon što su ostvarili dve važne pobede u uzastopnim Večitim derbijima protiv Partizana, očekuje duel sa...

POVEZANE OBJAVE