Poznati datumi odigravanja plej-ofa ABA lige

Košarkaška ABA liga objavila je datume i potencijalne datume odigravanja utakmica plej-ofa takmičenja.

Za sada su poznata tri učesnika plej-ofa regionalnog takmičenja. To će biti Crvena zvezda, Budućnost i Igokea, a čeka se i poslednji tim koji će izboriti plasman u završnicu ABA lige. Vodiće se borba između Mornara (18-7) i Cedevita Olimpije (17-8).

I jedni i drugi imaju težak zadatak. Mornar drži sve u svojim rukama, budući da bi im trijumf nad Igokeom obezbedio mesto među četiri najbolja tima, a i poraz Cedevita Olimpije značio bi isto.

Slovenački sastav takođe ima neugodnog protivnika. U pitanju je Mega Soccerbet, koji dolazi u Ljubljanu u nedelju u identičnom terminu kada igraju i Igokea i Mornar (18 sati).

Crvena zvezda će protiv Zadra pokušati da potvrdi prvu poziciju, dok bi Budućnost u tom slučaju završila regularni deo sezone na drugoj poziciji.

Prve utakmice plej-ofa igrale bi se u ponedeljak, 3. maja, a četiri dana kasnije usledio bi uzvratni susret. Po potrebi, treće utakmice su na programu u utorak, 11. maja.

Finalni duel bi mogao da bude otvoren utakmicom u subotu, 15. maja, dva dana kasnije igrao bi se drugi susret, a u petak, 21. maja usledio bi treći meč. Ukoliko bi bilo potrebe, 4. i 5. utakmica bile bi odigrane 23. i 27. maja.

U slučaju da se oba polufinalna duela plej-ofa okončaju posle dva susreta, što bi bio 7. maj, finalni dueli bi bili započeli četiri dana pre (11. maja).

Dva dana kasnije, igrala bi se druga utakmica, a treća bi usledila u ponedeljak, 17. maja. Po potrebi, 19. i 23. maja odigrale bi se 4. i 5. utakmica.

Poslednji šampion bila je Crvena zvezda 2019. godine, budući da ABA liga nije proglasila prvaka iz prošle sezone koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KAPITEN PRED DERBI: Da nastavimo niz gde nemamo poraz od Zvezde

Fudbaleri Partizana gostuju sutra Crvenoj zvezdi u 173. večitom derbiju. U prvo kolo plej-ofa ulaze sa -7 u odnosu na...

POVEZANE OBJAVE