Promenjeni gradovi domaćini EP: Englezi igraju turnir kod kuće!

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) napravila je izmene u vezi sa gradovima domaćinima Evropskog prvenstva 2020. godine, koji se, usled pandemije koronavirusa, prebacio za tekuću godinu.

Pojedini gradovi domaćini, poput Dablina, izuzeti su iz novog plana koji je iznela UEFA, pa će tako ,,Vembli” dobiti dodatan meč na Evropskom prvenstvu. Razlog za to je što Dablin ne može da dopusti ulazak minimalnom broju navijača (25 odsto ukupnog kapaciteta ,,Aviva stadiona”) usled zdravstvenih restrikcija koje Republika Irska ima.

,,Vembli” će tako biti domaćin čak osam utakmica na Evropskom prvenstvu, što znači da bi Engleska, ukoliko osvoji grupu ,,D” i dođe do samog finala takmičenja, trebala da odigra čak šest, od sedam mečeva na svom stadionu!

Tri utakmice grupe ,,E” koje su trebale da se igraju u Irskoj, preseliće se u Sankt Peterburg, koji će ugostiti i grupu ,,B”, kao i jedan susret četvrtfinala. Takođe, Bilbao je izgubio domaćinstvo na ,,San Mamesu”, pa će utakmice koje su bile planirane da se igraju na tom stadionu, biti preseljene u Sevilju na stadion ,,La Kartuha”. Taj stadion će biti domaćin sve tri utakmice selekcije Španije u grupnoj fazi, kao i meča osmine finala. Minhen će moći da odgovori zahtevima UEFA i na utakmicama u Bavarskoj moći će da prisustvuje 14.500 gledalaca.

Finale je na programu 11. jula na stadionu ,,Vembli”, na čijem će se travnjaku odigrati najveći broj mečeva na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Gradovi domaćini su još: Rim, Budimpešta, Kopenhagen, Glazgov, Baku, Amsterdam i Bukurešt.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠPANAC IH VODI KA TITULI: Poznata sudbina Alonsa u Leverkuzenu!

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena nikad su bliže prvoj ikad tituli u Bundesligi. U igri su i za trofej u Ligi...

POVEZANE OBJAVE