Bez sportskih sankcija: UEFA će imati dva kriterijuma prilikom kažnjavanja klubova iz Superlige

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) imaće različite kriterijume za 12 klubova koji su oformili Superligu Evrope.

Kazne za klubove koji su odlučili da izdaju UEFA će postojati, ali neće svi imati isti tretman. Shvativši da su pogrešili, posle reakcije navijača i javnosti, engleski klubovi su brže bolje istupili iz Superlige, a iste su se odrekli i Inter i Atletiko Madrid. Oni će trpeti jednu vrstu sankcija, dok će glavni zagovarači ideje o Superligi Juventus i Real Madrid ispaštati najviše zbog svojih predsedavajućih Andree Anjelija i Florentina Pereza, koji i dalje smatraju da je to ispravna odluka.

S druge strane, položaj Milana i Barselone za sada nije utvrđen, odnosno, kojoj grupi oni pripadaju, pa će ta odluka biti doneta naknadno.

Poznato je da neće biti sportskih sankcija, odnosno, niko neće biti eliminisan iz bilo kojeg od dva UEFA takmičenja, ali će verovatno uslediti novčani penali.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznato da li Jokići mogu na tribine u Los Anđelesu

Košarkaši Denvera u petak ujutro po srednjoevropskom vremenu gostuju Lejkersima u trećem meču četvrtfinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige....

POVEZANE OBJAVE