Bogdan kao lider Atlante, Jokić ispod proseka u porazu od Golden Stejta

Košarkaši Atlanta Hoksa savladali su Majami Hit sa 118:103 u meču bez svog najboljeg igrača Trea Janga.

Njega nema zbog povrede koju je doživeo u prethodnoj utakmici protiv Njujork Niksa, u kojoj su i poraženi, ali izostao je i Klint Kapela, što je svakako bilo problematično uoči ovog duela. Međutim, njihov izostanak nije uticao na rezultat koji se dogodio minule večeri u Džordžiji, naprotiv.

Atlanta je iskoristila slabu odbranu Majamija u završnici, a o tvrdoj utakmici svedoči i podatak da su tek u poslednjoj deonici, Hoksi došli do dvocifrene prednosti kada je Lu Vilijams pogodio za tri poena. Od toga nisu mogli da se oporave gostujući igrači.

Kao lider Hoksa u odsustvu Janga i Kapele, na ovoj utakmici istupio je odlični Bogdan Bogdanović sa 21 poenom i osam asistencija. Valja napomenuti da je trojke gađao (5/9). Sa poenom manje pratio ga je Džoš Kolins. Kada je reč o Majamiju, tu je prednjačio Kendrik Nan sa 21 poenom. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica nije bio na parketu na ovoj utakmici.

Ispod proseka odigrao je Denver protiv Golden Stejta, a u to se uklopio i Nikola Jokić. Odbrana Voriorsa na čelu sa Drejmondom Grinom uspela je da spreči Jokića da ostvarni novu MVP partiju i svela ga na 19 poena, a tome je pridodao po šest asistencija i skokova. Gotovo čitav meč vođstvo je bilo u rukama ekipe Stiva Kera, Kari je bio raspoložen, odbrana je funkcionisala odlično i Voriorsi sa skorom 30:30 mogu da se nadaju plej-ofu ove sezone, iako je malo ko u to verovao pre njenog početka.

Stef Kari je bio najbolji akter ovog duela sa 32 postignuta poena, uz četiri trojke iz devet pokušaja.

Oklahoma siti Tanderi nisu mogli da urade ništa protiv raspoloženog tandema Vašington Vizardsa – Rasela Vestbruka i Bredlija Bila. Zajedno su postigli 70 poena, gađali odlično spolja (56 odsto za tri poena) i mladi sastav Tandera nije imao šta da traži na ovoj utakmici.

Aleksej Pokuševski je odigrao 25 minuta na ovom susretu i za to vreme upisao je osam poena.

Atlanta Hoks – Majami Hit 118:103
Bruklin Nets – Boston Seltiks 109:104
Šarlot Hornets – Klivlend Kavalirs 108:102
Hjuston Rokets – Los Anđeles Klipers 104:109
Oklahoma siti Tander – Vašington Vizards 109:129
Golden Stejt Voriors – Denver Nagets 118:97
Portland Trajlblejzers – Memfis Grizlis 128:130

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE