“Davljenici” uspešni, gostima ni mrvice

Ovog popodneva odigrano je pet utakmica 33. kola fudbalskog prvenstva Srbije. Domaće ekipe bile su maksimalne, ostvarile su svih pet pobeda, a radi se o timovima koji se bore za opstanak.

Najubedljiviji su bili Kruševljani. Napredak je pobedio Proleter iz Novog Sada sa 5:0 uz het-trik Alena Melunovića. Najbolji strelac “čarapana” stigao je do 11. pogodaka u prvenstvu. Proleter je u veoma lošoj seriji i ozbiljno je doveo u pitanje svoj status superligaša. Napretku je ovo četvrti uzastopni trijumf, dok je Proleter osvojio samo bod u šest poslednjih kola.

Ovog proleća odlično igra i beogradski Rad. “Građevinari” su bez problema savladali poslednjeplasiranu Bačku, a goste je načeo Andrija Kaluđerović sa bele tačke. U nastavku su se u strelce upisali i Šarić i Damnjanović. Problema nije imao ni Javor protiv Šapčana, koji su takođe tim koji se seli u niži rang. Posle zbrke u petercu gostiju Balabanović je zatresao mrežu Mačve već u 5. minutu, a priliku da duplira prednost propustio je Ilić, kome je Perić odbranio penal u 27. minutu. Ipak, napadač domaćih se iskupio u 45. minutu kada je postigao svoj sedmi pogodak u sezoni.

Preokret je viđen u Lučanima, TSC je vodio protiv Mladosti golom Stanojeva u 42. minutu, ali su Dragačevci preko Jovanovića iz jedanaesterca i najboljeg strelca Milana Bojovića, preokrenuli u nastavku. Posebno je bio atraktivan pogodak Bojovića u 78. minutu. Njime se on ponovo osamio na vrhu večne liste strelaca Superlige, pošto je opet umakao Kaluđeroviću za gol.

Voždovac je imao imperativ pobede protiv favorizovanog Čukaričkog u malom beogradskom derbiju. “Zmajevi” su poveli fantastičnim pogotkom Milosavljevića u 13. minutu. Mladi reperezentativac je zahvatio odbijenu loptu sa 25 metara i strahovitim udarcem je poslao pod prečku gola “brđana”. Izjedančio je Stefan Kovač posle pola sata igre, posle lepog dodavanja Kajevića. Pobedu Voždovcu, prvu od kada je na klupi Predrag Rogan, obezbedio je Purtić sa bele tačke u 58. minutu.

Voždovac – Čukarički 2:1(1:0)
Milosavljević 13′, Purtić 58′(p) – Kovač 30′

Javor – Mačva 2:0(1:0)
Balabanović 3′, Ilić 45′

Mladost – TSC 2:1(0:1)
Jovanović 59′(p), Bojović 78′ – Stanojev 42′

Napredak – Proleter 5:0(1:0)
Melunović 5′,54′,69′, Đuković 67′, Bačanin 86′

Rad – Bačka 3:0(1:0)
Kaluđerović 15′(p), Šarić 48′, Damnjanović 87′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE