Finale pre finala: Karacev posle maratonske borbe slavio protiv Novaka

Novak Đoković izgubio je od Aslana Karaceva u polufinalu Serbia opena 2:1, posle tri sata i 25 minuta, po setovima 5:7, 6:4, 6:4.

Prvi set je trajao 70 minuta, a najbolji svetski teniser ekspresno je poveo sa 3:0. Ruski teniser je potom bez izgubljenog poena osvojio svoj servis gem, a zatim je napao Đokovićev servis, iskoristio drugu brejk loptu i anulirao Novakovu prednost brejka. Đoković je nešto kasnije vodio 4:3, ali je od tog trenutka naglo pao, izgubio oba svoja servisa do kraja seta pa ni brejk u desetom gemu na kraju nije mnogo značio osim ostanka u setu u tom trenutku. Karacev je u 12. gemu spasao tri brejk lopte i iskoristio prvu set loptu za vođstvo od 1:0.

Početak drugog seta nagovestio je drugačiji rasplet, Novak je ponovo rano stigao do brejka i poveo sa 2:0, ali je 28. teniser sveta ponovo zaigrao sjajno i sa dva uzastopna brejka poveo 4:2. Za razliku od prvog seta, Đoković je završnicu drugog odigrao daleko bolje, svoja dva servis gema osvojio je bez izgubljenog poena, a za dva brejka bile su mu potrebne samo tri brejk lopte. Nakon 2 časa i 14 minuta igre teniseri su bili ponovo na početku.

U trećem setu svako je uzimao svoj servis. U šestom gemu Novak je imao čak pet brejk lopti, ali ih nije iskoristio. Međutim, već u narednom Karacev je uzeo gem na servis srpskog tenisera, a potom i svoj za vodstvo od 5:3. Dugo se igrao deveti gem, imao je ruski teniser meč loptu, ali je Đoković uspeo da spasi gem i smanjei rezultat na 5:4. Imao je Novak šansu da dođe do izjednačenja, ali nije iskoristio dve brejk lopte. Karacov je slavio u trećem gemu za finale Serbia opena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lazović efektnim golom otežao situaciju Atalanti (VIDEO)

Fudbaleri Atalante i Verone remizirali su u Bergamu u sklopu 32. kola Serije A, pošto je duel završen rezultatom...

POVEZANE OBJAVE