Liverpulu izmiče Liga šampiona: Vilok u nadoknadi vremena šokirao “crvene” [VIDEO]

Liverpul – Njukasl 1:1 (1:0)
Salah 3′ – Vilok 90+5′

Nema kraja razočaranjima za fudbalere i navijače Liverpula ove sezone.

Nakon što su pre pet dana u završnici meča ostali bez dva boda u Lidsu ponovila im se ista stvar i protiv Njukasla, ali je ovoga puta sve bilo još dramatičnije. Liverpul je čak 22 puta šutirao na gol, imao oko 70 odsto poseda, ali ni to nije bilo dovoljno da se pobede “svrake” koje su uspele da ostanu neporažene u 95. minutu.

A sve je počelo dobro za “crvene”, Salah je već u 3. minutu savladao Dubravku nakon što je Mane poslao loptu u šesnaesterac, a odbrana Njukasla ne baš najbolje intervenisala. Mogli su gosti da izjednače u 20. minutu, ali je Alison sjajno zaustavio pokušaj Longstafa. Do kraja prvog poluvremena Liverpul je mogao u najmanju ruku da duplira prednost, ali su Žota, Salah i Mane propustili velike prilike.

U 55. minutu Žoelinton je stavio Alisona na velika iskušenja, a dva minuta nakon toga na drugoj strani Dubravka je zaustavio udarac Firmina. Mogli su igrači Jirgena Klopa da u periodu od 73. do 80. minuta reše pitanje pobednika, Salah, Mane i Milner su morali da postignu bar jedan gol, međutim umesto toga stigla je kazna.

Kao uvod u dramu bila je velika prilika za Viloka koji je u 92. minutu šutirao preko gola, ali su “svrake” uspele da izjednače minut kasnije. Vilson je savladao Alisona, ali je nakon intervencije iz VAR sobe gol poništen zbog igranja rukom. Pomislili su u Liverpulu da su bodovi ostali na “Enfildu”, ali ono najgore je tek dolazilo. Igrao se 95. minut, Damet je uputio loptu pred gol Liverpula, Gejl je prosledio glavom do Viloka koji je bio neumoljiv.

“Crveni” su sebi zakomplikovali situaciju u borbi za plasman u Ligu šampiona, sada imaju dva boda manje od četvrtoplasiranog Čelsija i meč više od “plavaca”, dok Njukasl ima 9 bodova više od Fulama, koji je najbolje plasirani tim u zoni ispadanja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vezista Reala želi da ide iz kluba!

Kako prenose španski mediji, fudbaler Reala i povremeni španski reprezentativac Dani Sebaljos napustiće madridski klub na kraju sezone. Sebaljos (27)...

POVEZANE OBJAVE