Milan, Juventus, Barselona i Real će biti izbačeni iz Lige šampiona, ako ne ispune ovaj zahtev!

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin izjavio je u intervjuu za agenciju ,,AP” da klubovi koji nisu napustili Superligu neće igrati Ligu šampiona.

Novooformljeno takmičenje koje je bilo aktuelno svega dva dana još uvek nisu napustili Real Madrid, Barselona, Juventus i Milan. Milan je bio na korak od izlaska, ali i dalje to nije potvrdio.

Kristalno je jasno da će klubovi morati odlučiti jesu li u Superligi ili su evropski klub. Ako kažu da su u Superligi, onda, naravno, neće igrati Ligu šampiona. Ako su spremni to da urade, onda neka igraju u svom takmičenju – poručio je Slovenac.

Još uvek nije jasno kakve će sankcije snositi klubovi koji su se odlučili za Superligu, ali prvi čovek UEFA ističe da je drugačija situacija s klubovima koji su priznali grešku i napustili projekat.

Još uvek čekamo pravne stručnjake i onda ćemo doneti konačnu odluku, ali svi će snositi posledice za svoje odluke i oni su toga svesni. Drugačija je situacija između klubova koji su priznali svoju grešku i koji su napustili projekt. Ostali uglavnom znaju da je taj projekat mrtav, ali očigledno ne žele to da prihvate – zaključio je Aleksander Čeferin.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NASTAVLJAJU ODBRANU TITULE: Polufinale protiv Budućnosti, Partizan počinje prodaju karata

Košarkaši Partizana naredne nedelje počinju polufinalnu seriju ABA lige protiv Budućnosti. Crno-beli će biti domaćini Podgoričanima u prvom meču 30....

POVEZANE OBJAVE