Ponovo radi Timo Verner, Čelsi slavio u derbiju zapadnog Londona [VIDEO]

Vest Hem – Čelsi 0:1(0:1)

Verner 43′

   U derbiju 33. kola engleske Premijer lige Čelsi je slavio na ”Olimpijskom stadionu” protiv Vest Hema, svog najvećeg rivala. Meč dve ekipe iz zapadnog Londona pripao je gostima, a odlučio ga je Timo Verner, golom u finišu prvog poluvremena.   

”Plavci” su bili bolji tokom prvog dela, ali nisu uspevali da savladaju Fabijanskog sve do samog finiša. Tada je po levoj strani prošao Čilvel, vratio loptu na ”penaltik”, ona je pored indolentnih štopera domaćih stigla do Vernera, a Nemac je plasirao u mrežu. Bio je to prvi Vernerov pogodak još od 15. februara i meča Čelsija sa Njukaslom.   

”Čekićari” su igrali dosta ofanzivnije u nastavku, ali bez konkretnog učinka. Desetak minuta pre kraja, zbog oštrog starta isključen je domaći fudbaler Balbuena, pa je tim Tomasa Tuhela rutinski sačuvao prednost od jednog gola.      

Ovo je bio direktan okršaj u borbi za plasman u Ligu šampiona. Samo se jednom dogodilo da ove dve ekipe pred međusobni duel budu među pet prvoplasiranih u istoriji Premijer lige, što je nosilo dodatnu draž. Čelsi je sada 4. sa 58 bodova, dok je Vest Hem na petom mestu sa tri manje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DEPONUJ PUTEM KARTICE I OSVOJI APPLE WATCH I FIT PASS!

Uplati depozit putem kartice na Meridian korisnički nalog i osvoji sjajne nedeljne i mesečne nagrade. Glavna premija je Apple...

POVEZANE OBJAVE