Sprema se spektakl: Finale Kupa sa navijačima?

Ovogodišnje finale Kupa Srbije u kojem će se sastaci fudbaleri Crvene zvezde i Partizana moglo bi da ugosti navijače, veruje epidemiolog dr Predrag Kon.

Posle godinu dana i poslednjeg finala Kupa kada su u Nišu bili prisutni navijači, sličan scenario mogao bi biti viđen i u ovogodišnjoj borbi za trofej najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u našoj zemlji.

Epidemiološka slika u Srbiji se popravlja, a za tačno mesec dana, koliko ima do odigravanja utakmice između Crvene zvezde i Partizana, može dodatno da se poboljša, što bi doprinelo ka tome da se publika vrati na stadione.

Prema rečima epidemiologa dr Predraga Kona, o tome se razmišlja i takva odluka je za njega primamljiva.

Vizija svakako da postoji. Ljudi koji su se vakcinisali su na neki način pozitivno “diskriminisani”. Meni kao epidemiologu je takva odluka da se vakcinisani puste na stadione jako primaljiva, ali je to ujedno i društvena odluka. Sa druge strane, biću uzdržan kada se bude o tome raspravljalo jer je to odluka čitavog društva, a ne pojedinaca. Potrebna je velika većina da bi se tako nešto podržalo i usvojilo – smatra Kon u razgovoru za ,,Alo”.

I da se taj scenario ne obistini, povratak navijača na stadione je svakako blizu, o čemu se diskutuje i u ostatku sveta, a Kon to vidi kao normalnu temu s obzirom na to da se zdravstvena situacija poboljšava.

Nisam siguran koliko je daleko. Sve zavisi od toga kolika je stopa vakcinacije. U Beogradu je vakcinisano više od 41 odsto građana, taj broj raste, ali bi morao da raste mnogo brže da bi bili bezbedniji, ne samo zbog pitanja navijača na stadionu, ali i zbog toga. Utakmica je još uvek daleko, može se do tada situacija promeniti. Sigurno da će se o tome raspravljati. Postoje i oni koji nisu vakcinisani, ali nije nemoguće da će oni moći da prisustvuju velikim događajima uz negativan test. Videćemo još, primamljivo jeste, vidim da se u čitavom svetu postavlja kao tema povratak navijača na stadione, što je sasvim normalno – ističe Kon.

Finale Kupa igraće se 25. maja, a lokacija još uvek nije poznata, iako se spekuliše da će to biti Beograd.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE