Stanojević: Iznad mog imena uvek može da bude znak pitanja, prvi meč sa Spartakom je bio presudan za pobede i timski duh

Fudbaleri Partizana dočekaće Spartak u 33. kolu Linglong Superlige Srbije.

Meč je na programu u subotu od 18 časova i 30 minuta, a trener Aleksandar Stanojević prisetio se poslednjeg duela u Subotici. Partizan je trijumfovao 2:1, a Nemanja Stevanović je u završnici meča odbranio penal.

Sećamo se poslednje utakmice sa Spartakom u Subotici, bila je vrlo neizvesna. Spartak napada sa dosta igrača, u svakom trenutku mogu da budu veoma opasni, ali mi igramo kod kuće, u dobroj smo formi i očekujemo dobru utakmicu. Taj odbranjen penal je najznačajniji momenat koji nam je dao impuls i energiju, čak smo dobili i na nekom zajedništvu u tom trenutku i mislim da je to glavni trenutak u stvaranju ovog tima i pobedničke serije, rekao je Stanojević.

Meč u Kupu protiv Vojvodine odlučen je posle prekida.

Radimo dosta na ofanzivnim prekidima, to je jedan od važnih segmenata naše igre i neću imati ništa protiv ako taj detalj bude presudan i na ovoj utakmici.

Novinare je zanimalo da li će Stanojević ponuditi ostavku kao moralan čin na kraju sezone ukoliko ona bude završena bez trofeja.

Ja se svakodnevno dokazujem, volim da prihvatam odgovornost i iznad mog imena uvek može da bude znak pitanja. Meni je najvažnije da li mi ekipa veruje ili ne, da li klub veruje ili ne i da li vam navijači veruju ili ne. Ako u jednoj od ove tri stvari postoji neki zarez, onda možemo da pričamo na tu temu. Ja uvek nametnem veći pritisak nego što bilo ko može sa strane, svestan sam šta znači voditi Partizan, obaveza i odgovornost su ogromni. Za uspeh jednog trenera je pre svega bitan rezultat, koji vam daje legitimitet, a ako rezultata nema bitan je osećaj da li stvari idu u dobrom pravcu.

Kadrovska situacija u Humskoj trenutno nije najbolja.

Imamo Miljkovića koji je imao jedan izuzetan start na početku meča u Novom Sadu i ne može da izdrži celu utakmicu. Stojković, Urošević, Natho, Suma, Bajbek su ili povređeni ili roviti pa ćemo promeniti dosta igrača za sledeću utakmicu, ali to su sve normalne stvari.

Jedna od tema ponovo su bili Marko Milovanović i Maki Banjak.

Milovanović neće sada debitovati, ali debitovaće, a verovatno ćemo prvom timu priključiti i mladog Baždara. Maki Banjak dobro trenira, s obzirom na zdravstveni bilten moglo bi da se dogodi da promenimo sve igrače u poslednjoj liniji i to bi bilo stresno za ovaj tim. Ukoliko ne dobije šansu sada sigurno će igrati protiv Proletera u Novom Sadu, zaključio je Stanojević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK OSVAJANJA LŠ: Rojs napušta Borusiju, već poznat naredni klub?

Fudbaleri Borusije Dortmund juče su se plasirali u finale Lige šampiona eliminacijom PSŽ-a. Ova sezona biće poslednja za Marka Rojsa...

POVEZANE OBJAVE