Pobeda Partizana posle burnog finiša, Spartak se kratko radovao (VIDEO)

Partizan – Spartak 2:1(1:0)Pavlović 38′, Natho 88′(p) – Marčić 80′

 Partizan je umalo od gotovog napravio veresiju. Vodili su crno-beli protiv Spartaka od finiša prvog dela, gosti skoro da nisu ni prelazili na polovinu Partizana, a onda su u 80. minutu izjednačili. Ipak, pravda je zadovoljena samo par minuta kasnije, kada je Natho sa bele tačke doneo trijumf timu koji je bio bolji u ovih 90 minuta. U poslednjoj utakmici 33. kola srpskog fudbalskog prvenstva, Partizan – Spartak 2:1.   

Obe ekipe ušle su u meč kao da se radi o prijateljskom odmeravanju snaga. Nije bilo ozbiljnijih ataka ni sa jedne strane sve do 11. minuta kada je Partizan propustio prvu veliku priliku. Desni bek Marko Živković je dobro ubacio loptu, Nemanja Jović je bio na pravom mestu na drugoj stativi, ali je sa par metara šutirao pored gola. Nije prošao ni minut, a crno-beli su ponovo opasno pripretili. Ovog puta je solidno šutirao Lazar Pavlović, ali ni on nije pogodio okvir gola.   

Tek posle više od četvrt časa igre gosti su se odvažili da pređu polovinu terena. Imali su dve akcije koje su zaustavljene pre nego što se stvorila opasnost po mladog golmana Popovića. Mogao je Asano da postigne još jedan gol u crno-belom dresu i za još koju desetinu hiljada evra poveća svoju cenu na tržištu. Šansu mu je, posle odličnog prodora, pripremio Nemanja Jović, Japanac je postavio nogu, a golman Spartaka Dujmović odbranio je nogom.   

Ipak je viđen gol u prvom poluvremenu, i to u 38. minutu. Ivan Obradović je bio u prilici, prvi njegov udarac je izblokiran, a onda je glavom prebacio loptu na drugu stranu, ona se namestila na nogu Lazaru Pavloviću kome nije bilo teško da je pošalje u mrežu. Zanimljivo da je ovo bio prvi prvenstveni gol odličnog veziste u dresu Partizana, mada je već uspevao da trese protivničke mreže u okviru Kupa Srbije.   

To je uglavnom bilo sve u, siromašnom sadržajima, prvom poluvremenu duela Partizana i Subotičana u Humskoj. Partizan je zaslužio vođstvo, ali nije prikazao igru kao u velikoj većini utakmica ovog proleća.     Desetak minuta trebalo je i u drugom poluvremnu do prve šanse. Opet je Partizan prvi stvorio priliku, Pavlović je prebacio loptu na drugu stranu kaznenog prostora, Jović je pokušao atraktivno iz prve, ali nije to uradio kako je želeo i udarac je završio preko prečke. Agilni Lazar Pavlović je kasnije oprobao udarac sa distance, nije bilo loše, ali je lopta išla pravo u golmana ”golubova” Filipa Dujmovića.     

Igralo se u sporom ritmu, pa je trener Partizana Aleksandar Stanojević pokušao da razmrda tim sa pet izmena u intervalu od 60. do 70. minuta. U igru su ušli Stevanović, Štulić, Natho, Lazar Marković i Jojić. Nije to donelo neke drastične promene, bilo je nekih pokušaja, ali bez opasnosti po gol Subotičana. Gosti su, s druge strane, uglavnom bili nezainteresovani za ofanzivu, sve do 80. minuta kada je Vujačić srušio Tufegdžića na dvadesetak metara od gola. Crnogorski reprezentativac dobio je žuti karton, a slobodan udarac sjajo je izveo Srećković, koji je pogodio prečku, lpta se odbila na ”penaltik” i tu je u gužvi naspretniji bio Milan Marčić, koji ju je vratio u mrežu Partizana. Izjednačenje Spartaku doneo je fudbaler koji nije realizovao jedanaetserac u 90. minutu meča u Subotici jesenas, pa je Partizan slavio na sever Srbije sa 2:1.   

Osvetilo se domaćinu to što su mislili da je jedan gol dovoljan da se upiše trijumf u ovom duelu. Ostalo je desetak minuta da crno-beli ponovo povedu, polušansu imao je Jojić u 84. minutu, a tri minuta kasnije dosuđen je penal za Partzan. Bibras Natho je odlično proigrao Štulića, mladi centarfor je uspeo da zahvati loptu, ali ga je sa leđa odgurnuo Ivančević, koji je zbog tog starta zaradio i crveni karton. Izraelac je još jednom postigao gol sa bele tačke tako što je golman otišao u jednu, a loptu u drugu stranu. Od 88. minuta opet je prednost bila na strani domaće ekipe, a vremena za neka nova dešavanja, više nije bilo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović izneo očekivanja pred polufinale Kupa!

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović pred utakmicu polufinala Kupa Srbije u kojoj igraju protiv Radničkog 1923. Fudbaleri „stare dame“...

POVEZANE OBJAVE