Stojković o srpskom fudbalu i pozivu golmana Partizana: Mislim da je dovoljno pametan da ne upućuje više takve pozive

Dosta toga se promenilo dolaskom Dragana Stojkovića Piksija na mesto selektora reprezentacije Srbije. Osim rezultata u kvalifikacijama, gde je u tri meča osvojeno 7 bodova, čini se da se atmosfera oko reprezentacije u potpunosti promenila na bolje.

Selektor sada ima pauzu u utakmicama do u kvalifikacijama do septembra, i koristi priliku da prati mečeve srpskih klubova. Prisustvovao je polufinalnoj utakmici Kupa Srbije u Novom Sadu Vojvodina-Partizan. Govorio je o utiscima sa tog meča.

Video sam 0:1 za Partizan i da se Partizan plasirao u finale. Video sam jednu borbenu utakmicu, sedeo sam u loži Vojvodine, kod predsednika Vojvodine Samardžića, pošto je neko napisao da sam bio u loži Partizana. Ona je bila desno od nas. Ali sam sedeo tamo, ne treba praviti bilo kakve probleme ili komentare od toga, ne daj Bože. To su sve sportski prijatelji i lepo je videti se sa ljudima. Video sam borbenu utakmicu, sa puno faulova, ne baš kvalitetnu, ne baš očaravajuću, ali… Partizan je postigao taj gol koji je bio dovoljan, Vojvodina je imala možda jednu šansu posle prekida, to je sve što sam video. Video sam taj gol, glavom, igrač sa brojem četiri, jedan mladi reprezentativac, vrlo interesantan za budućnost, rekao je Stojković u intervjuu za Nova.rs.

On je istakao da niej zadovoljan kvalitetom srpske lige.

Kvalitet nije dobar, to svi znamo, nema šta da se krijemo i kažemo, ej, fudbal nam je odličan. Pa nije, uslovi, tereni, nisu dobri. Protok lopte ne valja, odskače. Nije to kako bi trebalo da bude. Plus, kad dodate kvalitet… Ali svuda je to slično, i u Španiji imate tri kluba koji su gore. U Engleskoj imate 2-3 kluba i eventualno se desi čudo kao Lester. U Italiji ista priča, imate Zvezdu i Partizan koji se bore za jedan od trofeja i to će biti bogami još u budućnosti tako. Sama činjenica da Čukarički i Vojvodina su u manjku 25-30 bodova, to govori da je to ogromna razlika. Potrajaće ta tradicija, taj trend, ne vidim treći tim. Bar za sada. Ali, alibi da nemamo dobre utakmice… Ne znam koliko to može da se prihvati, jer smo gledali Zvezda – Milan u dve utakmice, gde je Zvezda zaista odigrala, neću reći maestralno, ali baš hrabro, takmičarski, bogami, namučila je taj Milan. Nema veze što oni igraju sa Surdulicom ili Mačvom, kao, slabe utakmice, da se ne uvrede drugi, hipotetički kaže. Imaš kvalitet ili ga nemaš, i to je to.

Golman Partizana Vladimir Stojković je pred “Večiti derbi” pozvao selektora da pogleda Lazara Markovića i Miloša Jojića jer smatra da zaslužuju da igraju za nacionalni tim. Stojković je upitan kako gleda na taj postupak golmana crno-belih.

Rekao sam da on voli da se šali malo, ja to shvatam kao šalu, to ne treba da radi, naravno. Mislim da je dovoljno pametan da ne upućuje više takve pozive, rekao je Stojković i na kraju je istakao da će biti prisutan na utakmici finala Kupa Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE