Vlahovićev novi gol za bod protiv “stare dame”, Darmijan opet džoker Intera

Nastavljeno je 33. kolo italijanske Serije A.

Inter je za još tri koraka bliži osvajanju Skudeta posle punih 11 godina. Za pobedu nad Veronom bio je dovoljan jedan gol, a njega je postigao rezervista Darmijan, kao i u minimalnom trijumfu protiv Kaljarija. Ovom pobedom lider je prekino niz od dva uzastopna remija, ali je vezao i 17. utakmicu bez poraza u prvenstvu.

Sada neroazuri imaju 13 bodova i utakmicu više od gradskog rivala Milana i pitanje je trenutka kada će i matematički stići do titule. Pre gola Darmijana u 76. minutu, najbolju šansu za domaće imao je Hakimi koji je pogodio okvir gola iz slobodnog udarca u 70. minutu. Imala je i Verona svoje prilike, a za goste su ceo meč odigrali Darko Lazović i Ivan Ilić.

Dušan Vlahović je nastavio golgetersku seriju u prvenstvu, postigao je gol sa bele tačke za vođstvo “viole” protiv, još uvek, aktuelnog šampiona Juventusa. Penalu u 29. minutu prethodilo je igranje rukom Rabioa u skoku baš sa Vlahovićem. Srpskom reprezentativcu ovo je bio 17. gol u sezoni, a već osmi u poslednjih sedam kola. Ipak, Juventus je poravnao na startu drugog poluvremena, strelac je, na efektan način, bio Morata.

Španac je iskosa sa desne strane pogodio suprotni ugao gola golmana Dragovskog. Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat, mada je Kristijano Ronaldo imao odličnu šansu u finišu da dnese ceo plen gostima. Juventus sada ima 66 bodova, koliko i Milan na drugom mestu, a sakupio je bod više od Atalante. Međutim, ova dva kluba tek trebaju da odigraju svoje mečeve ovog kola, kao i Napoli koji je sakupio tri manje od “stare dame”.

U prvom meču dana Udineze je slavio u Beneventu sa 4:2 i domaće doveo u veoma tešku situaciju. “Veštice” imaju 31 bod, samo tri više od Kaljarija, prvog tima ispod crte, koji večeras dočekuje Romu na Sardiniji. Udineze je sakupio 39 bodova i nalazi se u sigurnoj zoni.

Fiorentina – Juventus 1:1(1:0)
Vlahović 29′(p) – Morata 46′

Inter – Verona 1:0(0:0)
Darmijan 76′

Benevento – Udineze 2:4(1:2)
Viola 34′(p), Lapadula 83′ – Molina 4′, Arslan 31′, Striger-Larsen 49′, Braf 73′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP BARSELONA: Lajović u polufinalu!

Srpski teniser Dušan Lajović stigao je do polufinala turnira u Barseloni pošto je savladao Artura Fisa 6:4,3:6,6:2. U polufinalu ga...

POVEZANE OBJAVE