Partizan ubedljiv za kraj regularnog dela sezone u ABA ligi

Partizan – Split 80:58 (26:13, 16:8, 19:22, 19:15)

Košarkaši Partizana na ubedljiv način završili su sezonu u ABA ligi.

U poslednjem kolu regionalnog takmičenja crno-beli su dominirali protiv Splita od prvog do poslednjeg trenutka i gostima ostavili da se u baražu bore za status ABA ligaša i sledeće sezone.

Split je uspeo da izjednači u prvom minutu, međutim njegovi igrači su očajno šutirali u prvih 20 minuta utakmice pa je 21 poen prednosti Partizana nakon prvog poluvremena realan odnos snaga na terenu. Gosti su pogodili samo 2 trojke iz 16 pokušaja u prvom poluvremenu i 5 iz 18 šuteva za dva poena, dok su sa druge strane igrači Aleksandra Matovića bili vrlo raspoloženi.

Posle prvog poluvremena bilo je 42:21 za Partizan, koji je u nastavku malo smanjio gas, pa je Split čak uspeo da dobije treću četvrtinu (22:19), ali su crno-beli rutinski uspeli da privedu meč kraju.

Najefikasniji kod Partizana bili su Pejdž i Jaramaz sa po 13 poena, Erik Mika je ubacio poen manje (5/6 za dva poena), a dvocifren je bio i Tomas sa 11 poena. Kod Splita Babić je postigao 13, a Luković 12 poena, ali se Luković propisno ispromašivao van linije 6.75 (2/12).

Partizan je sezonu završio sa polovičnim učinkom, po 13 pobeda i poraza, dok je Split, ne računajući Primorsku, zauzeo poslednje mesto i igraće u baražu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE