PIOLI U PROBLEMU: Milan značajno oslabljen ulazi u utakmicu sezone

Milan večeras gostuje kod Laciju u susretu koji bi mogao da odrediti sezonu ovog kluba.

Tim Stefana Piolija je bio lider Serije A jedan duži period, ali nakon slabih predstava u poslednje vreme doveo sebe u tešku situaciju i borba za Ligu šampiona se ozbiljno zakomplikovala.

‘Rossoneri’ su trenutno drugoplasirani sa 66 bodova, sa samo tri više od petoplasiranog Napolija. Šesti je Lacio s osam bodova manje.

To znači da će večeras Lacio na Olimpicu imati šansu da se pobedom nad Milanom takođe priključi borbi za Ligu šampiona. Milan u ovaj susret ulazi s nešto slabijom atmosferom zbog poraza od Sasuola na San Siru.

Trener Stefano Pioli svestan je da će to biti paklen dvoboj, koji će mnogo toga odrediti, ali ne može računati na Zlatana Ibrahimovića, prvog strelca ekipe.

Utakmice protiv direktnih rivala za Ligu šampiona vrede dvostruko. Ovo će biti bitna važna i za nas i za njih“, rekao je Pioli, koji je potvrdio izostanak 39-godišnjeg Šveđanina.

Oseća se malo bolje, ali sutra neće igrati. Trebao bi se vratiti protiv Beneventa.

Ostaje dilema hoće li u vrhu napada zaigrati Rafael Leao ili puno iskusniji Mario Mandžukić, koji po mišljenju Piolija posjeduje šampionsko iskustvo koje je važno u ovakvim utakmicama.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: Orlando na +38, Fila i moćni Embid imali odgovor (VIDEO)

Sinoć su se u najjačoj ligi sveta igrala tri duela plej-ofa. Denver je poveo sa 3:0 protiv LA Lejkersa. Orlando...

POVEZANE OBJAVE