Sastanak Evrolige: Bartomeu ugrožen, odlučuje se i o ABA ligi

U ponedeljak će biti održan sastanak Evrolige na inicijativu sedam nezadovoljnih klubova. CSKA, Žalgiris, Olimpijakos, Panatinaikos, Makabi, Olimpija Milano, Anadolu Efes nisu zadovoljni finansijskom raspodelom u okviru lige, ali ima još nekoliko tema koje brinu timove učesnike.

Kako prenosi Mozzart sport, jedna od glavnih tema biće suspenzija pravila o finansijskom fer pleju u vremenu koronavirusa kada timovi gotovo da nemaju nikakve prihode.

Takođe, pojedini učesnici traže potpuno zatvaranje lige i ukidanje opcije vajld kard-a, te da svi učesnici budu pod ugovorom. Jedini način ulaska u Evroligu da bude iz drugog evropskog takmičenja – Evrokupa. Ovo će posebno biti važno za ABA ligu s ozirom da šampion ovog regionalnog takmičenja u Evroligi igra po principu pozivnice.

Na ovom sastnku će se doneti i važne odluke o novom formatu Evrokupa i kojim timovima će biti uručene trogodišnje licence za učešće u tom takmičenju.

Sastanak počinje u 14 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nagrada za “Mihine klince”: Meridian Sport donirao dresove školi fudbala “Siniša Mihajlović” iz Novog Sada

Nova akcija za buduće šampione Velika donatorska akcija fudbalskim klubovima i školicama fudbala, koju već dve sezone na radost mnoge...

POVEZANE OBJAVE