Zvezda preuzela kormilo i prednost domaćeg terena u plej-ofu: Prva četvrtina za miran kraj u “Jazinama”

Zadar – Crvena zvezda 70:90 (18:36, 17:18, 16:14, 19:22)

Košarkaši Crvene zvezde obezbedili su prvu poziciju pred početak plej-ofa u ABA ligi.

Kroz kompletno doigravanje crveno-beli će imati prednost domaćeg terena, a do njega su došli trijumfom u legendarnoj dvorani “Jazine” u Zadru.

Sve je bilo rešeno već u prvoj četvrtini u kojoj su crveno/beli postigli čak 36 poena i stekli 18 poena prednosti (36:18). Na kraju prvog poluvremena igrači Dejana Radonjića vodili su 54:35, a domaćinu u drugom poluvremenu nijednog trenutka nisu dozvolili da priđu na jednocifrenu razliku.

Uspeli su Zadrani u trećoj četvrtini da smanje minus na 14 poena, u finišu meča i na 12, ali nijednog trenutka nisu predstavljali pretnju za raspoložene crveno-bele. Gosti su šutirali trojke 11/20, a još bolji im je bio procenat šuta za dva poena (62 odsto).

Najefikasniji kod Zvezde bili su Volden, Lojd i Dobrić koji su postigli po 16 poena, dok je Lazić dodao 11. U redovima Zadra Karter je ubacio 13, Jordano 11, a Džastis i Kraljević po 10. Crveno-beli će protivnika u plej-ofu saznati u utorak, nakon duela Igokea – Mornar i Cedevita Olimpija – Mega.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ČAST ZA SRBINA: Jovanović postaje selektor!

Fudbalska reprezentacija Srbije se odveć plasirala na EP u Nemačkoj. Posle baraža saznali smo još tri učesnika ove smotre. Među...

POVEZANE OBJAVE