Benzema sprečio slavlje Čelsija u Madridu, ,,plavci” za nijansu bliže Istanbulu [VIDEO]

Real Madrid – Čelsi 1:1 (1:1)
29′ Benzema – 14′ Pulišić

Fudbaleri Real Madrida i Čelsija odigrali su nerešeno (1:1) na stadionu ,,Alfredo di Stefano” u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

Mnogo bolje u ovaj susret je ušao Čelsi, sa nekoliko opasnih napada po krilima, od kojih se izdvaja stopostotna šansa za Tima Vernera. Nemac je ostao potpuno sam na pet metara, ali je šutirao direktno u noge Tibou Kurtoi i rezultat se nije promenio.

Međutim, jeste nekoliko minuta kasnije. Antonio Ridiger je poslao odličnu loptu za Kristijana Pulišića koji se posle slabijeg prvog kontakta našao na bliže levom boku terena, a potom uz pomoć sjajne tehnike i brzine koju poseduje, ušao ka srcu šesnaesterca, zaobišao Kurtou i poslao loptu u mrežu pokraj nekoliko defanzivaca Reala. Vezni red Čelsija delovao je izvanredno sa Ngoloom Kanteom i Žoržinjom, a omaleni Francuz se ipak isticao tokom čitavog meča sjajnom markacijom prostora, kretnjom sa loptom, pasovima…

Ubrzo je i Real Madrid pripretio. Odličan šut Karima Benzeme ipak nije završio u golu Mendija, već na stativi, što je bila prva ozbiljnija prilika za domaće i uvertira u ono što će se dogoditi nekoliko trenutaka kasnije. Kratak udarac iz ugla izveli su igrači španskog šampiona, Modrić je odložio loptu za Marsela koji je centrirao na drugu stativu, gde je su glavama igrali Varan, pa Kazemiro, a vrhunsku egzekuciju imao, a ko drugi nego li Karim Benzema za 1:1 u 29. minutu. To je bio njegov 71. gol u Ligi šampiona, čime se izjednačio na 4. mestu večne liste sa ikonom Reala – Raulom Gonzalesom. Interesantno, svaki od tih pogodaka je postignut iz otvorene igre.

Pokušao je Čelsi do kraja prvog dela preko Tima Verenera još jednom, ali Nemac je ponovo loše reagovao u situaciji u kojoj je možda mogao da pronađe nekog od saigrača.

Nastavak meča nije protekao u toliko uzbudljivoj igri, u smislu broja prilika. Utisak je da su i jedni i drugi bili zadovoljni rezultatom na semaforu, iako je Čelsi, naravno, u prednosti zbog gola postignutog u gostima. Jeste Zidanov tim u finišu pojačao, probao je Francuz i sa promenama u vidu Edena Azara i Marka Asensija, ali osim nekoliko obećavajućih napada, konkretnih situacija ispred gola Eduarda Mendija nije bilo.

Čelsi je za nijansu bliže plasmana u finale, a svoj epilog, ovaj dvomeč dobiće 5. maja kada se na ,,Stamford Bridžu” u revanšu sastanu isti rivali.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ISKORAK U KARIJERI: Amerikanac potpisao za Evroligaša

Košarkaška sezona u Evroligi tek ulazi u završnicu. Pošto se od sledeće nedelje igraju utakmice plej-ofa i vodi borba za...

POVEZANE OBJAVE