Kompletiran plej-of ABA lige: Zvezda sa Igokeom, crnogorski derbi u polufinalu

Košarkaši Mornara savladali su Igokeu u Laktašima sa 88:79 i tako obezbedili plasman u plej-of ABA lige

Izabranicima Mihaila Pavićevića pobeda je bila imperativ, ali bi i sa neuspehom, doduše uz poraz Cedevita Olimpije koji se ipak nije dogodio, takođe izborili plasman u plej-of. U tom slučaju, za rivala bi imali Crvenu zvezdu.

Mornar jeste bio u prednosti gotovo tokom čitavog dela meča, ali Igokea se pobrinula za to da se Barani ne smeju opustiti ni u jednom trenutku budući da su konstantno održavali priključak zahvaljujući izvrsnom Nikoli Jovanoviću, koji je bio sjajan ispod koša svog protivnika, kao i Daliboru Iliću.

Nije mogla Igokea da stigne devet poena zaostatka u poslednjem minutu, pa će tako Mornar preskočiti upravo današnjeg rivala i zakazuju susret sa velikim rivalom Budućnosti.

U Mornaru su sjajni bili Nidam sa 18 i Smit sa tri poena manje, a važne tri trojke iz pet pokušaja postigao je i Nikola Vranješ, koji je susret okončao sa 13 poena.

Kako je već navedeno, Cedevita Olimpija ostala je kratkih rukava u borbi za plasman za plej-of, uprkos preokretu i trijumfu nad Mega Soccerbetom (85:79). Jaka Blažič je bio fantastičan sa 30 poena, ali to ipak nije bilo dovoljno za slavlje.

Prve utakmice su na programu u ponedeljak, 3. maja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE