Brodolom desetkovanog Fenera o moskovsku santu: ,,Metla” CSKA!

Košarkaši CSKA iz Moskve plasirali su se na fajnal-for Evrolige pošto su savladali Fenerbahče u Istanbulu sa 85:68.

Fener je imao težak zadatak ispred sebe, budući da Kokoškov nije mogao da vodi ovaj meč, a na terenu nije bilo ni pojedinih igrača zbog korona virusa. Ipak, u uvodnom periodu meča, Fener je iznenadio rivala s obzirom na to da su ga otvorili serijom od 12:0. De Kolo i Jan Veseli su bili odlični i uz Marka Gudurića pravila se zaliha poena pred drugu deonicu.

Ipak, od starta drugog kvartala, usledio je brodolom oslabljenog Fenerbahčea, a CSKA je uz pomoć fantastičnog Vila Klajburna uspeo da preokrene. Kada je tehničku dobila klupa Fenera, gosti su stigli i do +10 početkom treće četvrtine. Klajburn je bio izvanredan i na drugom kraju parketa sakupljavši defanzivne skokove, kojih je do kraja meča imao pet, a ukupno sedam. Fantastično je gađao i za tri poena (5/9) i odigrao jednu od najboljih individualnih partija u sezoni.

Moskovljani su imali +21 po ulasku u poslednju deonicu i tada je već bilo jasno da se bledi Fener nije mogao vratiti.

Pomenuti Klajburn je utakmicu završio sa 34 poena i sedam skokova uz indeks korisnosti od 36, a odličan je bio i Efe Lundberg sa dok se u turskoj ekipi istakao Nando de Kolo sa 19. Marko Gudurić je upisao 10 poena, uz dve pogođene trojke iz pet pokušaja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Napoli rešio ko će zameniti Osimena

Napoli će sledeće sezone napraviti reorganizaciju u timu. Posle osvajanja titule šampiona Italije, usledila je vrlo slaba sezona u kojoj...

POVEZANE OBJAVE